2 Октомври, 2017 20:14 2 062 9

"Ислямска държава" пое отговорност за Лас Вегас

  • лас вегас-
  • ислямска държава-
  • стрелба

Властите не смятат, че стрелецът има връзка с терористични групи

"Ислямска държава" пое отговорност за Лас Вегас - 1
Снимка: БТА/AP

От групировката „Ислямска държава“ поеха отговорност за атентата в Лас Вегас, съобщи „Чикаго Трибюн“.

Това терористите направиха чрез своята агенция „Амак“. По-рано днес стрелец откри стрелба срещу публиката на концерт в Лас Вегас. По последни данни загиналите са 58 души, а ранените 515.

Стрелецът беше идентифициран като 64-годишният Стивън Падок.

„Стрелецът от Лас Вегас е войник на „Ислямска държава“. Той извърши операция в отговор на държавите, които извършват военни действия срещу джихадисти“, се казва в изявлението.

Роднините на Падок отричат той да е имал симпатии към подобни групировки. От полицията третират случая като индивидуална атака. Властите не смятат, че той е обвързан с терористични организации. В момента се води разследване.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кръстонтосец

    10 1 Отговор
    Скоро се очаква мюхлюнска скапана Държава да поеме отговорност за глобалното затопляне МАНГА,, СКАПА,, ШИ,,,, ,,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,, ,,,,,,,,,,,,,
  • 2 Отече

    6 0 Отговор
    ми лявото м**о-бързо да поемат отговорност !
  • 3 Хасан

    12 2 Отговор
    Май тия поемат отговорност за всеки луд в света..
  • 4 Барчо

    8 1 Отговор
    Напоследък в много "еротични" филми има вживявания в задния двор. Ислямска държава сигурно и там ще поеме отговорност!?!?!?!?
  • 5 Сандо

    7 1 Отговор
    Онзи ден спуках гума, след 5 часа и две жалби в общината се оказа... Че ислямска държава е поела вина за проблема, а аз останах без обезщетение!
  • 6 И НИЕ ПОЕМАМЕ

    3 1 Отговор
    Ние продаваме най-много ОРЪЖИЕ на ИД. Ние поддържаме ТЕРОРИЗМА С ЧИЧО. После да не питаме защо имаме бълхи в юргана. Да живее ДЕМОКРАЦИЯТА- КУЧЕ ВЛАЧИ КАМИОН! Да живее Дон КОРЛЕОНЕ! Мафията е вечна ! НАРОДА за сега само псува, ЗНАЧИ още може. Рагай ЧУШКИ в боба!
  • 7 Шалом

    2 2 Отговор
    Кой каза,че има такава държава ?...........Ако са чифутите от Еврейския интернационал-вервам им.
  • 8 Хасан

    2 3 Отговор
    Ислямска държава май е една измислица...действията на всеки луд се приписват на нея...май е създадена от амбициозен млад кариерист на Цру...
  • 9 Хасан

    2 3 Отговор
    И слушайки тоя незнаен кариерист който не знае района какво стана ..Иран стана по силна и влиятелна в района, Русия пак стана глобална сила и се намести в Сирия ..изгубиха доверието ,на най големия съюзник на Запада в региона _ Турция и цяла Европа се заля от бежанци ..