3 373 4

Oръжия и експлозиви в дома на касапина от Лас Вегас (СНИМКИ)

Губернаторът на Невада подписа декларация за извънредно положение в окръг Кларк

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Полицията откри огнестрелни оръжия, експлозиви и хиляди патрони в дома на стрелеца от Лас Вегас Стивън Падок, предаде Reuters.

Шерифът на Лас Вегас Джоузеф Ломбардо каза, че в дома на убиеца в град Мъскийт, на 120 км от Лас Вегас, следователите са открили "още над 18 огнестрелни оръжия, експлозиви и хиляди боеприпаси, както и електронни устройства, които разучаваме в момента".

Това е в допълнение към арсенала от поне 16 огнестрелни оръжия, намерени в стаята му в ходел "Мандалей бей" в Лас Вегас. В колата на Падок са намерени няколко килограма амониев нитрат, вещество, използвано за направата на експлозиви.

Ломбардо каза, че следователите искат да разпитат приятелката на стрелеца, когато се завърне от пътуването си в чужбина. По думите му тя е в Токио.

Шейсет и четири годишният Падок уби 59 души и рани 527, когато откри огън от 32-ия етаж на хотела по тълпа от над 22 000 души, събрали се на кънтри концерт на открито.

Джон Фъдънбърг, съдебен лекар от окръг Кларк в щата Невада, в който се намира Лас Вегас, заяви, че броят на загиналите може да се увеличи. Той не отговори дали всички жертви са били поразени от куршуми. Някои жертви може да са били прегазени от бягащата от концерта тълпа.

Големите американски авиокомпании разрешиха на пътниците си да променят плановете си за полети от и за Лас Вегас, без да плащат наказателни такси, след най-кървавото нападение с огнестрелно оръжие в съвременната история на САЩ.

Губернаторът на Невада Брайън Сандовал подписа декларация за извънредно положение в окръг Кларк, която инструктира всички държавни агенции да оказват съдействие на местните власти в разследването на масовата стрелба в Лас Вегас.

Той подписа и акт, който дава право на лекари и медицински сестри от други щати да окажат помощ на колегите си в Невада, където стотици пострадаха при нападението.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пеньо
  Отговор
  1 08:32  03.10.17
  Благодарение на такива "защитници" на правото за носене на оръжие, като Дони, някои пълни откачалки се снабдяват с цели арсенали и когато напълно им се разхлопа дюшемето.......Лас Вегас! Или отново Обамата е виновен?!?!
 • гост
  Отговор
  2 09:46  03.10.17
  каква изненада открили оръжие в дома на американец , чудо
 • КРИВО РАЗБРАНАТА ДЕМОКРАЦИЯ
  Отговор
  3 14:24  03.10.17
  И БЪЛГАРИЯ ЛЕГАЛИЗИРА СВОБОДНАТА ПРОДАЖБА НА ОРЪЖИЯ . КЕФ ! НАЙ - ПОСЛЕ ЩЕ СМЕ СОМАЛИЯ А МОЖЕ КОЛУМБИЯ ИЛИ МЕКСИКО, НАЛИ ЗА ЗАПАДНИТЕ ЦЕННОСТИ БЛЕНУВАМЕ. Е ЩЕ ГИ ИМАМЕ. НЕКА НИ Е ЧЕСТИТА ДЕРМОКРАЦИЯТА!
 • ТЕЗИ ЛУДИ ФИЛМИ
  Отговор
  4 14:27  03.10.17
  Ще става интересен живота и у нас. Политиците ще се радват и у нас на ГОЛЕМИЯ ПРАЗ.ПРОДЪЛЖАВАЙТЕ !

Напиши коментар:


Публикувай