681 8

Каталуния срещу полицейското насилие

Обща стачка след референдума в испанската област

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Обща стачка, организирана от местните синдикати в знак на протест срещу действията на полицията по време на референдума за независимост на областта, започва в Каталуния, предаде Reuters.

Очаква се стачката да засегне почти всички икономически сектори, като най-забележим ще бъде протестът в транспорта.

Метрото на Барселона няма да работи между 09:30 часа и 18:00 часа местно време (10:30 до 19:00 часа българско време), очакват се нарушения в разписанието на наземния обществен транспорт, няма да се движат много таксита, отменени са над 150 влака по международни линии.

Правителствените учреждения на Каталуния също подкрепиха стачката, задължавайки се да гарантират само минимален обем услуги, жизненоважни за гражданите. Това засяга както администрацията, така и болниците, където медицинският персонал ще се включи според възможностите в протестните действия.

Няма да работят и многобройните музеи на Барселона, които всеки ден се посещават от хиляди туристи.

Към стачката се присъединиха и футболните клубове "Барселона" и "Жирона".

Някои големи компании все пак няма да се включат в протестната вълна. Заводът на автомобилостроителя Seat ще работи както обикновено, както и магазините на множество международни марки и големите банки.

Испания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • перо
  Отговор
  1 09:47  03.10.17
  Ако помолят руснаците за подкрепа ще станат независими за нула време.

  Коментиран от #3

 • filo
  Отговор
  2 10:01  03.10.17
  Всяко чудо за три дни. Полицейско насилие няма. Има защита на законноста в Испания, както и навсякъде по света където се правят опити отцепване на територия от държавата.

  Коментиран от #4

 • ВМОРО
  Отговор
  3 10:09  03.10.17

  До коментар #1 от "перо":

  Към колко часа?
 • ВМОРО
  Отговор
  4 10:14  03.10.17

  До коментар #2 от "filo":

  А когато сърбите се опитаха да защитят законността и целостта на страната си какво се случи? Помниш ли? Все още властва законът на джунглата. По-силният печели, по-слабият губи. Всичко останало е лицемерие и демагогия.

  Коментиран от #6


 • факт
  Отговор
  5 10:30  03.10.17
  Явно се задава нова, световна, по-голяма финансова криза. Богатите първи започнаха да напускат кораба. Англия, сега Каталуния и т.н.
 • filo
  Отговор
  6 11:09  03.10.17

  До коментар #4 от "ВМОРО":

  Да помня. Прав си за това, че по-силният побеждава и ако не се бяха намесили американците сърбите никога нямаше да позволят на Косово да се отцепи.

  Коментиран от #7

 • Гост
  Отговор
  7 11:16  03.10.17

  До коментар #6 от "filo":

  Именно! А в такъв случай, как си представяш, Испания да разреши на Каталуня да се отдели в самостоятелна държава по законен начин?! Естествено, че ще ще обявят референдума за незаконен, естествено да положат всички усилия да не позволят на каталунците да не гласуват, естествено е да не се проведе референдума в цяла Испания!
 • filo
  Отговор
  8 11:21  03.10.17
  Ако се проведе в цяла Ипания дали ще е успешен. Естествено, че не. Дори повечето каталунци не са го подкрепили.

Напиши коментар:


Публикувай