889 6

Путин: Държим на приятелството с Германия

Москва се стреми да продължи и занапред сътрудничеството с Берлин, потвърди в приветствена телеграма стопанинът на Кремъл

Снимка: БТА/АР
Снимка: БТА/АР
Анатоли Стайков

"Ние много държим да бъде опазен позитивният потенциал, натрупан през дългото време, откакто поддържаме отношения с Федералната република".

Това заявява руският държавен глава Владимир Путин в поздравителна телеграма до федералния президент Франк-Валтер Щайнмайер и канцлера Ангела Меркел по случай националния празник на ФРГ - Деня на германското единство, предаде ТАСС.

Владимир Путин изразява надежда, че руско-германската година на регионално-общинските партньорства през 2017-2018 г., продължаваща традицията на съвместните проекти от този род, "ще съдейства за разширяване на взаимноизгодните двустранни връзки в различни сфери".

Руският лидер потвърждава стремежа на федерацията да увеличава общите усилия с Германия, насочени към решаване на актуални въпроси от двустранния и международния дневен ред в интерес на двата народа и с оглед гарантиране на сигурност и стабилност в Европа и в света.

Русия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • goni
  Отговор
  1 13:34  03.10.17
  Евала! Колкото и да се избиват все са си взаимно изгодни!:)
 • Пеньо
  Отговор
  2 13:55  03.10.17
  Така е, от Германия има какво да си купи, а от нас нищо освен шепа джуджефили!
 • Реалист
  Отговор
  3 14:33  03.10.17
  Ще държиш ами - айде целувай ръка на бабата, че иначе Северен поток 2 през крив Макрон... Който има пари, той поръчва музиката. А газ не се яде. Но не си мисли че бабека е забравила за номера с кучето дето и спретна... Ще си платиш и то многократно.
 • Хасан
  Отговор
  4 17:37  03.10.17
  Когато парите и печалбите говорят ,демокрация,право,човешки права мълчат..
 • Снайпериста
  Отговор
  5 17:54  03.10.17
  ПАМЕТНИК ЗА ВЕЛИКИЯ ФЮРЕР !
 • Девон
  Отговор
  6 19:20  03.10.17
  Хайде Путя слагай наколенките , ако си ги свалил от Стамбул и целувай ръка или някой други части на разкошното тяло на Меркел!!!

Напиши коментар:


Публикувай