2 419 7

Испания няма да толерира "мафиотска Каталуния"

Още напрежение между правителството и каталунските власти

Снимка: БТА/AP
Снимка: БТА/AP
Росен Стойчев

Испанското правителство няма да позволи мафиотския стил на поведение на Каталуния. Това заяви испанският вицепремиер Сорая Сантамария, цитирана от „Паис“.

Тя коментира решението на каталунски хотели да изгонят служители на гражданската гвардия и националната полиция.

„Това е мафиотско поведение. Ние няма как да толерираме такова от страна на градските съветници в Кталуния. Ние вече сме взели мерки срещу отношението, на което са подложени служителите за сигурност“, заяви Сантамария.

В същото време в Каталуния се провежда протест срещу насилието по време на провеждането на референдума за независимост. През миналата седмица в сблъсъци между граждани и полиция пострадаха стотици.

Лидерът на партията „Гражданите“ Алберт Ривера, вече призова испанския премиер Мариано Рахой да отмени автономията на Каталуния.

„Рахой е държан като заложник на този преврат срещу демокрацията. Той трябва да спре това“, заяви Ривера. Той поиска и провеждането на местни избори в региона.

Испания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • НАТО ВЕЦ
  Отговор
  1 15:16  03.10.17
  Ех, демокрация, демокрация...;)
 • Неканен гост
  Отговор
  2 15:47  03.10.17
  САЩ и ЕС отвориха кутията на Пандора с разцепването на Югославия и Сърбия и сега им се връща за лицемерието в задния им двор. Скоро ще има и референдуми и в американски щати....ТВС.....от русия с любоФ!

  Коментиран от #5

 • ашколсун
  Отговор
  3 15:49  03.10.17
  Е, мафиотско е поведението им. А в Косово беше демоклатично. Испания се страхува от това, че в състава си има още 16 автономни области ... ""Автономните области са с широка законодателна и изпълнителна независимост, обезпечена от автономно парламентарно и регионално управление. Правомощията на отделните области се определят от техния статут на автономност. Има известно разделяне на така наречените исторически области (Баския, Каталония, Галисия и Андалусия) от останалите. Историческите области имат по-широка автономност, включително контрол върху местните избори.""
 • koпа
  Отговор
  4 16:03  03.10.17
  Когато става реферандум в Ирак ,ЕС и САЩ веднага са съгласни започват за демократичните права да говорят,а за Испания реферандума става незаконен ,ЕС и САЩ започват да говорят че не е нужно да се разделят Испания и Каталония,за едните може ,за други не може да ви целувам демокрацията.

  Коментиран от #6

 • ВМОРО
  Отговор
  5 17:33  03.10.17

  До коментар #2 от "Неканен гост":

  Югославия бе мъртвородена. Югославия бе изкуствено създадена страна и естествено разпаднала се на своите съставни части. Пет народа, четири езика, три религии, две азбуки, една държава - това бе Югославия.

  Коментиран от #7

 • ВМОРО
  Отговор
  6 17:38  03.10.17

  До коментар #4 от "koпа":

  Когато става дума за референдум в Иракски Кюрдистан РФ се обявява строго против, наред със САЩ и ЕС. Но когато става дума за референдум в Каталуния, тролетариатът е много "За". Защо? Двойни стандарти, а?
 • ЧЕСТНО
  Отговор
  7 19:59  03.10.17

  До коментар #5 от "ВМОРО":

  БРОЯ НА НАРОДИТЕ НЯМА НИКВО ЗНАЧЕНИЕ.И ДВА НАРОДА ДА СА И ЕДИН НАРОД ДА Е В НЕГО ВИНАГИ ИМА ПРОДАЖНИЦИ И РЕШАТ ЛИ КРАВАРИТЕ ДА ТИ СПРЕТНАТ ПУЧ ИЛИ НЕЖНА РЕВОЛЮЦИЯ ИЛИ ПРОЛЕТ РАБОТАТА НА ТЪЗ ДЪРЖАВА Е СПУКАНА АКО НЯМА ЗАД ГЪРБА СИ ГОЛЯМА РУСКА МЕЧКА ДА СМАЧКА КРАВАРСКИТЕ ДИВЕРСАНТИ И НЕПРОВИТЕЛСТВЕНИ ОРГАНИЗАЦИЙКИ

Напиши коментар:


Публикувай