3 Октомври, 2017 16:08 2 684 3

Престъпни кланове разяждат Албания

  • албания-
  • кланове-
  • сащ

САЩ призова страната да се справи с организираната престъпност

САЩ призова Албания да се справи с организираната престъпност на своя територия, ако иска да стане част от НАТО, съобщи „Ройтерс“.

Това обяви американският посланик в страната Доналд Лу. Според него организираната престъпност е най-голямото предизвикателство за балканската страна.

Той поясни, че четири големи престъпни клана контролират 20 престъпни фамилии в страната.

„Докато големите риби не бъдат арестувани и вкарани в затвора, канабисът ще продължи да се разпространява, съдиите ще бъдат подкупвани, а държавните служители ще бъдат корумпирани

В Албания има голям пазар на контрабандни стоки. В страната продължава да се развива голямо пране на пари. Това се дължи на корупционни практики и слаба съдебна система“, заяви Лу.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 1973

    16 1 Отговор
    Ама не слушат ли? Нали са ваши хора, дръжте ги по изкъсо.
  • 2 Неутрал

    1 1 Отговор
    Албания стана член на НАТО на 1 април 2009 г.? Какво казват Испанците: ¿Qué?
  • 3 ХОР идиоти

    2 0 Отговор
    ни сме в НАТО , а съдебна система трагична и безполезна,и какво,да не би ще ни изгонят от там, всичко е цирк, само да има кой да купува оръжие...
Новини по държави: