3 Октомври, 2017 17:20 2 069 10

Сърбия отново захапа ЕС

  • сърбия-
  • каталуния-
  • ес

Ивица Дачич възмутен от двойния стандарт на международната общност

Сръбският външен министър Ивица Дачич обвини световните сили, че демонстрират двоен стандарт по въпроса с независимостта на Каталуния, съобщи B92.

Той отново припомни как ЕС и САЩ са подкрепили независимостта на Косово и отделянето му от Сърбия. В момента те са върли противници на отделянето на Каталуния от Испания.

„Аз съм обезпокоен от двойния стандарт, който международната общност демонстрира. ЕС никога няма да признае, че е направил грешка с признаването на Косово. Ето, че сега обаче ударът се връща. Кутията на Пандора се отвори“, заяви Дачич.

ЕС вече на няколко пъти призова Сърбия да подобри отношенията си с Косово. Сръбският президент Александър Вучич също критикува Брюксел за демонстрираното отношение към референдума в Каталуния.

Резултатите от референдума не получиха признание от международната общност.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Станислав

    9 31 Отговор
    Няма никакви двойни стандарти. Просто - сръбските власти пак са решили да се правят на ударени. В Испания няма убити. Властите се противопоставят повече с тактически ходове, вместо със смъртоносни мерки. В същото време, в Косово, Милошевич и подчинените са осъществявали смъртоносен геноцид. Избиването на хора няма нищо, ама нищо общо с разритването на няколко референдумни секции. Когато сръбските власти проумеят огромната разлика между тези две неща - ще си обяснят и несъществуващия "двоен аршин".

    Коментиран от #3

  • 2 onq s konq

    5 26 Отговор
    И колко може да си отвори устата Сърбия,че да захапе ЕС?А ако сгази лука наистина ли си мисли че с тия Мигове "нов внос" ще отърве повторно бомбите?

    Коментиран от #4

  • 3 хххх

    16 6 Отговор

    До коментар #1 от "Станислав":

    За такива като теб се казва, че
    Мълчанието е злато
  • 4 хххх

    15 7 Отговор

    До коментар #2 от "onq s konq":

    И За такива като теб се казва, че
    Мълчанието е злато
  • 5 krasirz

    23 4 Отговор
    Не е лесно да се живее под Европейско робство.

    Коментиран от #9

  • 6 Хасан

    2 19 Отговор
    Сръбските фашисти пак искат да ги бомбят
  • 7 no name no face no number

    15 1 Отговор
    Видя се много пъти, че демокрацията е мутиращ термин с цел да задоволи икономическите и политически цели на няколко Европейски страни и една Северноамериканска. Демокрацията е по - пошла многократно от комунизма примерно.
  • 8 EUSSR

    15 1 Отговор
    От триполовите чичковци и лелички какви стандарти очаквате освен двойни и тройни.
  • 9 ИНТЕРЕС БЪЛГАРСКИ

    2 11 Отговор

    До коментар #5 от "krasirz":

    Е друго си беше под руско !?
  • 10 Гост

    1 0 Отговор
    В Косово беше създадена Армия и снабдена с оръжие от Запада (въоръжена от Германия ) и без Референдум с военната помощ на САЩ обяви независимост
Новини по държави: