Last news in Fakti

3 Октомври, 2017 17:50 14 671 22

Звярът от Лас Вегас бил милионер

  • лас вегас-
  • стрелец-
  • стивън падок

Стивън Падок имал състояние от продажба на недвижими имоти

Звярът от Лас Вегас бил милионер - 1
Снимка: БТА/AP

Стрелецът от Лас Вегас Стивън Падок е бил истински милионер, съобщи 'Индипендънт“.

През вчерашния ден Падок откри стрелба срещу публиката на концерт в Лас Вегас. Това предизвика смъртта на 59 души, а над 500 бяха ранени.

Неговият брат Ерик Падок вече обяви, че е бил напълно шокиран от случилото се и че нищо в поведението на брат му не говорило, че той може да стигне до такива действия.

Според него, Падок е успял да направи състояние от сделки с недвижими имоти. Той е успял да спечели близо $ 2 млн. В същото време Падок е имал право на голям брой безплатни пътувания с авиолиниите.

Нападателят не е имал деца. След пенсионирането си, той се е развличал с игра на хазарт.

В един момент Падок е имал два самолета и е изкарвал разрешително за пилот. Според Ерик , той е имал оръжие, но никой не е предполагал, че се е въоръжил с цял арсенал.

По-рано полицията откри редица оръжия и експлозиви в дома на Падок. Мотивите за действията му все още не са ясни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ШТиБ

    110 2 Отговор
    Ми писнало му е на човека, ама да беше дошъл на площад Народно събряние 2 и да ги беше изпозастрелял наш'те маскари!!
  • 2 някойситам

    22 18 Отговор
    Чесно не мога да схвана, как един човек с карабин или винтовка можете да убие 60 човека и да рани още 500 ?

    средностатистическа винтовка има до 30 коршума на пълнителя, трябваше да пусне в действие поне 20 пълнителя, и да не забравя да презарежда... по дяволите, как това е възможно в реален живот, моля да ми обясни някой "знаещ" !?

    Коментиран от #3, #4, #7, #20

  • 3 Иван Господинов

    35 4 Отговор

    До коментар #2 от "някойситам":

    И на мен ми е много странно. "...предизвика смъртта на 59 души, а над 500 бяха ранени..." Това са 559 точни попадения в идеалният случай. Предполагам, че има хора улучени повече от един път а и много куршуми на халос. Това са минимум още поне толкова изстрели сигурно над хиляда изстрела. Друго много странно нещо е как се вкарват толкова много оръжия и толкова много амуниции в тия хотели . Казината и особено Манделей бей са доста добре охранявани. Честно казано подобно количество изстрели и попадения са направо невъзможни особено от разстоянието от което са произвеждани. Стреляно е от високо и през цяла една доста широка улица. Има нещо мътно и в тая история.

    Коментиран от #5, #6, #11

  • 4 Пецата

    22 5 Отговор

    До коментар #2 от "някойситам":

    Упорито се говори по медиите,че не е стрелял само той. Предполагат за още двама стрелящи...На записите се чуват два или три автомата.
  • 5 Пецата

    42 4 Отговор

    До коментар #3 от "Иван Господинов":

    Нищо чудно да е мътно-след кулите близнаци -всичко в САЩ е възможно..При падането на близнаците останаха доста въпросителни-и сега ще е така.
  • 6 gdhd

    21 5 Отговор

    До коментар #3 от "Иван Господинов":

    само да кажа че когато на такова място малко на размери има много хора всеки куршум би улучил някой . замисли се че там хората били един до друг. да уцели с всеки куршум е 95 на 100
  • 7 САП

    39 2 Отговор

    До коментар #2 от "някойситам":

    Как е възможно толкова жертви при стрелба ли.

    За съжаление доста лесно.

    Въобще не са нужни токова много изстрели, колкото смятате.

    Стреляно е в тълпа знаете на концерт, колко нагъсто са хората въобще не нужно да се целиш. :((

    Не зная какво е оръжието, но със сигурност имат различни муниции. Предполагам, че е ползвал военни муниции. Повечето военни муниции имат със стоманен сърдечник, а такъв куршум не спира в първия ударен. Спира във втори, трети понякога и в четвърти човек. И като се взимат в предвид и рикошетите(стоманения сърдечник е много по склонен да рикошира) . Така, че жертвите могат да бъдат много в повече от броя на куршумите.

    Всъщност не смятам, че всички тези жертви са от куршуми. Смятам, че е изстрелял не повече от един два пълнителя, останалото е свършила паниката.

    Забележете казват се 56 жертви, но никой не казва колко са уцелени от куршуми и колко от тях са буквално прегазени от паникьосаната тълпа.

    Ранните са над 500, но също не казват, колко са ранени вследствие на паническото бягство.

    Реално смятам, че повечето ранени са от паническото бягство отколкото от стрелбата. За съжаление смятам, че има и доста прегазени най-вероятно деца жени(най общо казано по дребни хора). :(

    Виждали сте по дискавари как стадата бутат първите през ръба и газят падналите, е нещо подобно е станало там след стрелбата.

    Коментиран от #14

  • 8 Сссс

    11 10 Отговор
    Интересно е дали е крещял Аллах Акбар или Иисусе Христе?

    Коментиран от #9

  • 9 Гост

    8 16 Отговор

    До коментар #8 от "Сссс":

    Естествено че първото,няма християни терористи.

    Коментиран от #10

  • 10 ПОП

    19 4 Отговор

    До коментар #9 от "Гост":

    За съжаление има и християни.

    Не малко ужасии са извършени в името на Христос. Да не забравяме света инквизиция, кръстоносните походи и много други. Да не забравяме и войните между протестанти(хугеноти) и католици.

    Реално исляма в момента е положението в, което е било християнството по времето на ренесанса.

    Коментиран от #12

  • 11 МисловенПъзел

    3 7 Отговор

    До коментар #3 от "Иван Господинов":

    Подсказка - нищо не е такова, каквото изглежда. Представи си имам фирма, аз съм записан в търговския регистър като мажоритарен, управител, но капитала реално да не е мой, а на партньор от Дубай, който гони негови лични користни цели и тези на страната му. На фасадата съм аз като заслужил български предприемач, радетел за всичко родно, мило и паметно, "даващ хляб" на много хора, осигуряващ бюджета и прочие купешки изрази....
  • 12 Мхмх

    9 1 Отговор

    До коментар #10 от "ПОП":

    Най-вече срещу богомилите, наричани в сръбско-босненско и италия патарени, кудугери, албигойци във Франция по името на град Алби в провинциая Лангадок - в превод наш език, фундагиагити в Гърция и стриголници в Русия.
  • 13 onq s konq

    4 12 Отговор
    Тоя що не е зел бомби да ги метне е не да думка като откачен? Да земе 20-30 лимонки и готова работата!

    Коментиран от #15

  • 14 AK47

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "САП":

    +1
    Много точно казано!
  • 15 ШмъркАн

    2 4 Отговор

    До коментар #13 от "onq s konq":

    "Лимонките" имат огромет периметър на поражение. Няма да има шоу.
    Всичко ще свърши много бързо.

    И да попитам последно куршумите със стоманен сърдечник пробиват или отскачат, а може би като пробият излизат от раната и тогава отскачат?

    Коментиран от #16

  • 16 САП

    7 2 Отговор

    До коментар #15 от "ШмъркАн":

    За съжаление правят и двете.

    При рикошет с твърдо тяло им пада месинговата обвивка и продължава стоманения сърдечник запазил по-голямата част от енергията си.

    В казармата имаше инцидент при стрелби при, който такъв рикоширал куршум на АК47 7,62 уби дете в училище (уцелил го в главата) на разстояние от стрелбището 2,5-3 километрам. Смятаха, че е изминал над 2 километра след рикошета.

    След инцидента затвориха стрелбището. Не можаха да определят, чие оръжие е изстреляло куршума. Мантела беше паднал и нямаше нарези. Знам, че не моето оръжие просто защото него ден не бях на стрелби.

    Как е станала тая беля никой не беше наясно. Изчеслиха че куршума е имал енергия да го направи. Стреляше се в подножието на хълм. Срещу него. Хълма беше по висок от стрелбището с над 100 метра. Ако се опиташ да го прехвърлиш директно(правиха тестове) заради ъгъла при, който стреляш куршумите падаха на около 1,8-1,9 км. извън селото в гора. Имало е беля да става. :(

    А когато съм бил отцепление колко рикоширали куршуми са се забили в дървото високо над мен не ми се говори. Дървото беше голям кавак и заставах зад него . Беше разположен на 200 м встрани от мишените грубо казано по линията не мишените.

    Коментиран от #21

  • 17 Бай хой

    4 3 Отговор
    Дааа определено повечето пострадали са от паниката.
    А спомняте ли си преди няколко месеца при атентата в Русия как дори в охраниченото пространство хората действаха абсолютно адекватно и самоотвержено всички оказваха помощ на пострадалите? Но няма нищо чудно в различните реакции. Това е бил кънтри концерт или там са били събрани хамериканските чалгари.
    Навярно изрода е бил постигнал истинската американска мечта. Успех при спекулативни сделки, милиони и върхана американслата мечта атентт с огромен брой жертви.

    И отново няма кой да бъде изправен пред темида. Защо ли?
  • 18 Бай хой

    3 2 Отговор
    Дааа определено повечето пострадали са от паниката.
    А спомняте ли си преди няколко месеца при атентата в Русия как дори в охраниченото пространство хората действаха абсолютно адекватно и самоотвержено всички оказваха помощ на пострадалите? Но няма нищо чудно в различните реакции. Това е бил кънтри концерт или там са били събрани хамериканските чалгари.
    Навярно изрода е бил постигнал истинската американска мечта. Успех при спекулативни сделки, милиони и върхана американслата мечта атентт с огромен брой жертви.

    И отново няма кой да бъде изправен пред темида. Защо ли?
  • 19 гощо

    3 1 Отговор
    Скучаещ милионер явно е бил!
  • 20 ОПЗ

    2 1 Отговор

    До коментар #2 от "някойситам":

    Намерили са около 19 оръжия в хотелската стая от която е стрелял, както и много пълнители. По принцип не е трудно да превърнеш една карабина в пълен автоматик с нелегални модификации.
  • 21 Хохохо

    1 4 Отговор

    До коментар #16 от "САП":

    Поредния казармен мит,като циганката с косата на границата...такъв рикушет 3км няма,да не говорим ,че калашника на 3км при прав острел най-много да те нокаутира,няма да може и черепа да ти пробие даже Кво остава при рикушет

    Коментиран от #22

  • 22 САП

    1 0 Отговор

    До коментар #21 от "Хохохо":

    Де да беше беше мит.
    Детето го погребаха. Мир на праха му.

    Служил съм в гранични войски. Заради паспортно граничния режим се движехме между хората и познавах дете по физиономия от проверки по пътищата. Бяхме инструктирани да избягваме конфликти с родителите и близките му.

    За модела на оръжието съм сигурен защото всички бяхме с такова. А информацията за разстоянията я знам от офицерите. Цялото поделение беше се обърнало на лудница докато трая разследването.
    Само за амуниции не съм сигурен дали бяха щатни или бронебойни(черен връх). Тогава ни даваха да изстрелваме залежали каквото имат военни резерви при учебните стрелби.