4 Октомври, 2017 11:07 3 139 13

Русия обвини САЩ във фатални провокации

  • русия-
  • сащ-
  • провокации-
  • фатални-
  • сергей лавров-
  • обвинение-
  • терористи

Напрежение в Сирия

Русия обвини САЩ във фатални провокации - 1
Снимка: БТА/ XINHUA, войници на сирийската армия

Руският външен министър Сергей Лавров обвини Съединените американски щати във „фатални провокации“ срещу руските военни в Сирия, съобщиха руските медии.

В интервю за арабския вестник Asharq Al-Awsat руският дипломат отправи тежки критики към американските въоръжени сили и действията им, свързани със сирийския конфликт.

„Действията на силите под американско ръководство пораждат много въпроси. В някои случаи тези сили косвено са насърчавали терористи да атакуват стратегически позиции, законно отвоювани от режима в Дамаск. В други съзнателно са се включвали във фатални провокации срещу нашите сили“, заяви Сергей Лавров.

„Всички играчи трябва да изоставят геополитическите си амбиции и да съдействат изцяло за възстановяване на стабилността и сигурността в Сирия“, заяви още Лавров. Той призова за вдигане на санкциите срещу режима на Башар Асад, защото по думите му това ще помогне за възстановяването на Сирия.

Страната е във война от 2011 година насам. От началото на конфликта милиони сирийци бяха убити или ранени, а огромна част на населението на страната напусна домовете си.

Руският външен министър коментира и отношенията между Москва и Вашингтон. Според него Русия не е отговорна за влошаването им. Лавров смята, че администрацията на президента Барак Обама носи голяма вина.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Хасан

    2 35 Отговор
    Хайде да влязат в конфликт де..само се репчат..използват пешките ...да има най накрая руска американска конфронтация...едните аимерикански расисти другите руски боклуци ..

    Коментиран от #2, #10, #11

  • 2 СТОП

    25 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    И кой пак ще си го отнесе докато си го мерят.

    Бедните ти едноверци Хасанчо

    Помисли внимателно, какво си пожелаваш, защото може да се сбъдне.
    А ако вземат да се пуцат с големите бомби всички ще си отнесем.

    Някой беше казал:
    Не знам с, какви оръжия ще е води третата световна, но войната след нея ще е със стрели и копия.

    Коментиран от #3

  • 3 Барчо

    4 2 Отговор

    До коментар #2 от "СТОП":

    Който го каза беше отдавна и не е имал информацията за вече натрупания унищожителен арсенал за масово поразяване. Та ако беше казал същата мисъл, нямаше да е така. След тази световна война, планетата Земя ще престане да съществува. И ако има някаква световна война, то тя ще бъде в някакъв друг свят и няма да има нищо общо с нашата планета.

    Коментиран от #4, #9

  • 4 падналия ангел

    8 0 Отговор

    До коментар #3 от "Барчо":

    Айнщайн.
  • 5 стоян георгиев

    1 18 Отговор
    тва го плаче лавров от седмица ама без никаква конкретика.наистина е кофти за него че кюрдите го изпревариха в пустинята и че идил взриви руския щаб барабар с генералите и полковниците,но нека не прехвърля от болната на здравата глава!

    Коментиран от #6, #12

  • 6 Трол

    12 1 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Руснаците показаха със сателитни снимки как напредват кюрдите и техните инструктори. Показаха и друго, което няма да изложат тука. Миналата седмица някои групи от ИДИЛ решиха да не играят по свирката на Големия брат и нападнаха конвой с американски машини и техни съюзници. После показаха снимките на кюрдите, Големия брат се бише изнесъл и оставил съюзниците на произвола на врага. Това поне руснак няма да го направи. А кюрдите ще изтрадат избора си да са пехотинците на американците и да навлизат в територии, които не са техни. Само и само да вземат нефтените полета в ползу Големия брат.

    Коментиран от #7

  • 7 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 8 стоян георгиев

    0 6 Отговор
    въпросните истории дето ги разказваш не са от две операции ,а от една.жалко е че претендираш за някакви военни познания.ситуация с отцепили се от идли нападнали американско-кюрдкската колона няма.всъщност за да стигнат ефрат преди руснаци и асад кюрдите подминаха блокпостовете и укрепените позиции на идил ,което даде възможност идил да атакува в гръб част от колоните с техника и военни.тва снима и публикува идли в саитовете си.няма никакви отцепници и т.н.след първоначалната атака американци и кюрди се справиха със ситуацията и прочистиха раиона.сега цялата тази територия се контролира от коалицията.та тва е в общи линии ситуацията извън руските партенки.руснаците в бързането си попаднаха в подобна ситуация и дадоха жертви,а също така загубиха временно част от завоюваното.сега идил се пъчат със заловените и избити руснаци,а русия търси под вола теле!та тва е офицерче ситуацията,жалкото е че си я проумял точно толкова колкото очаквах.
  • 9 Morgoth

    0 1 Отговор

    До коментар #3 от "Барчо":

    В момента света разполага с колко 15 хиляди ядрени бойни глави. При евентуална ядрена война много от тях ще бъдат унищожени преди да бъдат изстреляни, а най-голямата част от тях ще се окажат на ракети с недостатъчн обсег на действие.
    Ефекта ще бъде съкрушителен за световната икономика и като цяло за човешката цивилизация. Жертвите ще са над милиард, а последващите климатични промени ще доведат до глад в който може би ще загине половината човечество.
    Апокалипсис обаче няма да има. До сега на земята са взривени 2 хиляди ядрени устройства. Още 5-6 хиляди няма да са критични за живота на планетата, все пак тя е преживявала няколко изригвания на Йелоустоун, който е сравним по сила с целия ядрен арсенал на света.

    Коментиран от #13

  • 10 Morgoth

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    Какво мислиш ще се случи, ако се сбият САЩ и Русия? Ще гледаш отстрани как плющят големи шамари ли?

    Ето един сценарий по който може това да се случи:
    - започва се от Сирия където двете големи сили се сбиват
    - САЩ имат повече техника и Русия е бързо победена
    - Русия обаче е по-близо, пристига с огромна армия и САЩ са победени
    - САЩ искат помощ от НАТО и то не за удар по Сирия, а директно по Русия
    - Русия е принудена да се защитава срещу много по-голяма сила и когато вече е сигурно, че удар ще има изстрелва междуконтиненталните ядрени ракети към САЩ и ракетите със среден обсег към Европа
    - САЩ също пускат своите междуконтинентални ракети
    - част от ракетите са унищожени от ПВО-то, но повечето достигат целите си, военни и промишлени обекти по целия свят са унищожени, жертвите са милиони
    - последващия удар върху Русия е съкрушителен, Русия е съсипана, но не може да бъде превзета, никой не иска да пусне войниците си на руска територия преди пълното унищожение на руската артилерия
    - отслабения контрол на големите сили по цял свят води до много локални конфликти - близкия изток пламва целия, кореите се сбиват отново, Китай залива южното море с армия
    - бомбардировките над Русия продължават години, скъпи са и се правят от далеч, защото ядрени ракети с близък обсег все още има много
    - някои от тези ракети обаче са разглобени и главите са преработени - сега джихадисти и подривни групировки имат ядрено оръжие
    - след 2-3 ядрени атентата отнели милиони жив
  • 11 Morgoth

    1 0 Отговор

    До коментар #1 от "Хасан":

    - след 2-3 ядрени атентата отнели милиони животи Европа живее в страх, глад и мерки за сигурност равни на затвор
    - каквото е останало от световната икономика работи основно за войната - глада е повсевместен
    - в близкия изток нищо здраво не е останало и различни религиозни групировки продължават да се стрелят
    - далечния изток Китай е превзет с много кръв от Китай
    - само Австралия остава военно незасегната

    Това ли е света в който искаш да живееш?
  • 12 Симеон

    2 0 Отговор

    До коментар #5 от "стоян георгиев":

    Най смешното е че овцете като тебе смятат че в Сирия са генерал до генерал руснаци, а там има само един генерал. Та даже някакви щабове унищожили ИДИЛ овците. Хахахаха... Те не могат да си видят граматиката. Руснаците им строшиха черепите от бой. Глупостите който разпространявате вероятно имат за цел да разпространяват вашингтонска пръдня. Сори САЩ ще бъдат изритани от Сирия не зависимо, какви глупости ще пишете.Вие сте не зависими.Т.е. от вас нищо не зависи. Хахахаха....
  • 13 Симеон

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "Morgoth":

    Светът разполага с много повече от 15 000 заряда ,но САЩ, ще си го получи по пълна програма. Никой до сега не е успял да победи Русия на нейна територия, а опедерасената Европа няма да си мръдне газа, ако ще САЩ да пищят на 3 гласа. Просто Европа знае какво е война, при това не от филмите на Холивуд. Кои точно държави и НАТО ще се бият срещу Русия бе помияр тъпоумен ? НАТО отдавна няма нито танкове, нито желание да се бие с Русия. Даже с удоволствие ще се направят че не чуват писъците на САЩ. Иначе трябва да жертват себе си за да правят свирки на САЩ. Ако мислиш че това ще стане значи си тъп като уличен стълб. А при война 1-1 Русия ще им начупи така канчетата на САЩ че в следващите 350 години там ще живеят само хлебарки.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания