4 Октомври, 2017 12:49 7 560 16

България на първа линия срещу Северна Корея

  • северна корея-
  • дипломати-
  • българия

Страната участвала в официални срещи с дипломати от Пхенян

Европейски държави с посолства в Северна Корея са оказвали натиск на страната, за да намали напрежението със САЩ, съобщи „Ройтерс“.

Информацията е от три дипломатически източника. Сред тези страни са България, Чехия, Швеция, Полша, Румъния и Германия. Техни представители са провели поне две официални срещи с официални лица от Пхенян.

Те обаче са останали разочаровани, тъй като са загубили достъпа до висши дипломати. На последната среща са присъствали основно лица с по-нисък ранг. Според официални представители, у дипломатите има усещането, че с тези срещи няма да бъде постигнат напредък.

Това става докато Великобритания и Франция се опитват да убедят САЩ да намалят напрежението със Северна Корея.

Според някои дипломати в Пхенян са бесни заради увеличаващите се санкции от страна на ЕС. От там вече гледат на европейците като на марионетка на САЩ.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Кики

    64 17 Отговор
    Прави впечатление последното изречение в статията - нещо, което е известно отдавна. САЩ скараха Европа със С.Корея... неусетно, също както с Русия. Точно така - марионетки!

    Коментиран от #6

  • 2 Справедлив

    51 18 Отговор
    И какво излиза накрая-че САЩ са скарали С.Корея с Европа--и забележете--БЕЗ С.Корея да е имала някакви претенции към Европа...Докога светът ще мълчи пред най-голямото зло-САЩ?????????????

    Коментиран от #3

  • 3 onq s konq

    15 34 Отговор

    До коментар #2 от "Справедлив":

    Явно ништо не разбираш от политика!

    Коментиран от #5, #13

  • 4 Kcaniba

    36 21 Отговор
    България на предната линия в борбата...
    С какво простете!?!
    Со голо дупе!??
    С Корея е в състояние ла смачка цялото НАТО!!!. Китай ще им праща ориз, останолото те си произвеждат сами!!!
  • 5 ЛЕСЛИКАРУЧКА

    28 12 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Кон давай ти си, нека шоуто започне сега. Хайде обясни как САЩ са най -голямото добро за света
  • 6 Azazel

    23 22 Отговор

    До коментар #1 от "Кики":

    Тичпичен пример за когнитивен дисонанс! Това, че в цяла статия, видя само едно изречение, извади го от контекст, и го свърза с теза, която е обратна на смисъла на целия текст, просто показва, че е крайно време да потърсиш специализирана помощ... Но, напротив, от статията ясно се вижда, че държавите от ЕС, обратно на Вашингтон, правят всичко по силите си да намалят напрежението между САЩ и Северна Корея, и да предотвратят военен сблъсък, а именно С. Корея не желае това, изпраща на високопоставени срещи дребни чиновници и показва пренабрежение към ЕС. На тези пропагандни лозунги - ЕС е марионетка на САЩ, се връзват само разни русофилски лумпени, като теб, но всеки, който следи международните новини в източници, различни от ТАСС/РИА Новости, е наясно, че ЕС отдавна е доказал, че не е ничия марионетка и води напълно независима политика по всеки един въпрос.

    Коментиран от #7, #15

  • 7 Кики

    14 12 Отговор

    До коментар #6 от "Azazel":

    Това, което наприказва го слушам всеки ден от Оня с Коня. Затова прецених да не получаваш привилегията да ти отговарям по темата.

    Коментиран от #8

  • 8 Куку

    10 15 Отговор

    До коментар #7 от "Кики":

    Кики, всички знаем колко си прост!
  • 9 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 10 пешо

    14 13 Отговор
    Стандартът на живот в Северна Корея е доста по-висок от България, каквото и да ми говорят американофилите.

    Коментиран от #12

  • 11 ким чи

    17 9 Отговор
    Прави са корейците. ЕС е американска марионетка. А интересно с какво РБ ги плаши и притиска, сигурно ще спре износа на розово масло и козметика
  • 12 Ким Чен Ун

    9 7 Отговор

    До коментар #10 от "пешо":

    Мхм, С. Корея сме Швейцария на Корейския полуостров. Хващай първия самолет, идвай и никога повече не се връщай в тази изпаднала Европа (ако не броим Русия, де, те са Швейцария на Поволожието)!
  • 13 Често и просто

    2 3 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Ти пък ниШТо не разбираш от правопис.
  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Симеон

    1 2 Отговор

    До коментар #6 от "Azazel":

    ЕС въведе санкции срещу Русия и от това загуби 100 милиарда долара и 500 000 раб. места плюс огромен пазар и суровинна база за да лижат задника на САЩ .Само дебили и умствено изостанали кретени с мозък отмит от западната пропагандна пикня вярва че ЕС има самостоятелна външна политика. Всички в страни в ЕС бяха набутани като овце в НАТО, именно за да бъдат контролирани от САЩ и това е начина да бъдат накарани да лижат задника на Вашингтон. ЕС има бизнес за 500 милиарда с САЩ ,но това е измама чиято цел е изсмукване от ЕС на интелект и капитали, срещу шарени хартийки със стойността на тапети за стена. САЩ не загубиха нищо от т.н. санкции, даже си увеличиха дела на търговия с Русия, а ЕС въпреки очевидната вреда ,която си нанася продължава да лиже задника на САЩ и да подържа очевидно не ефективни санкции вредящи най вече на самият него. И след това да твърдите че ЕС не е васал на САЩ е върхът на цинизма, тъпоумието и нихилизма.
  • 16 няма съмнение

    0 0 Отговор
    Европейците са марионетка на САЩ
Новини по държави: