1 403 2

Прищина: Косово не може да се сравнява с Каталуния

На Балканите имаше етническо прочистване, заяви косовският вицепремиер Ходжай

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Косовският вицепремиер Енвер Ходжай заяви, че страната му не може да се сравнява с Каталуния, тъй като Сърбия е извършила етническо прочистване там, съобщи "Танюг".

Ходжай заяви, че през деветдесетте години Косово е било част от СФРЮ, но тогавашната власт в Белград е имала подкрепата на сегашния президент на Сърбия Александър Вучич - тогава втори човек в Сръбската радикална партия. Управляващите следваха политика на етническо прочистване. Това е да сравняваш две несравними неща, каза представителят на Прищина.

Вицепремиерът се изказа и за премиера Ана Бърнабич, за която смята, че е "техническо лице" в сръбското правителство, чиито изявления не оставят никакво впечатление.

Косово


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • СССРБАРЕТА
  Отговор
  1 17:25  04.10.17
  А в КОЙ международен закон пише, че при етническо прочистване се отнема територия и УПОМЕНАТА ЛИ Е ТОЧНО КОЛКО?!? Никой не отрича престъпленията в ЮГОСЛАВИЯ но за тях да носят вина хората отговорни за тях! Обикновенните хора нямат вина че да им късат части от държавата! Няма оправдание за това и запада ще си плати разбира се. Каталунците също си имат техните си причини за откъсване и в този случаи нещата са напълно идентични а именно РЕФЕРЕНДУМ И ОТДЕЛЯНЕ! А причините могат да бъдат различни но начинът и случайте са напълно еднакви господин ШИПТЪР!!!
 • Фифи
  Отговор
  2 14:27  11.10.17
  А защо сега няма цигани в Косово и останаха толкова малко сърби? Какво ли е етническо прочистване?

Напиши коментар:


Публикувай