4 Октомври, 2017 17:33 1 386 2

Обвинения в лъжесвидетелство за лидер на "Алтернатива за Германия"

  • фрауке петри-
  • алтернатива за германия-
  • германия-
  • избори

Германската прокуратура повдигна обвинения на Фрауке Петри

Обвинения в лъжесвидетелство за лидер на "Алтернатива за Германия" - 1
Снимки: БТА/АР

Германската прокуратура повдигна обвинения в лъжесвидетелство срещу бившия съпредседател на партията "Алтернатива за Германия" (АзГ) Фрауке Петри, предаде Reuters.

Прокуратурата в Дрезден заяви, че обвиненията срещу Петри са за дадени от нея показания под клетва през ноември 2015 г. пред комисия за надзор на регионалните избори в провинция Саксония. Обвиненията са повдигнати след разследване на прокуратурата, продължило повече от една година. Петри е член на регионалния парламент в Саксония.

Става дума за показания за кредити за кандидати за депутати, чиято цел била да се финансира с тях регионалната предизборна кампания на АзГ през 2014 г.

През август комисия в регионалния парламент на Саксония препоръча депутатският имунитет на Петри да бъде свален. Това стана шест седмици преди националните избори миналия месец, на които тя спечели място в Бундестага.

Обвинения в лъжесвидетелство за лидер на "Алтернатива за Германия"

По-малко от денонощие след вота, на който АзГ спечели историческите 12,6% от гласовете, Петри обяви, че възнамерява да напусне партията. Това стана на фона на спекулации, че ще създаде нова политическа формация.

Петри твърди, че не е извършила нищо нередно и сама се съгласи депутатският й имунитет да бъде отнет.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Справедлив

    12 1 Отговор
    Айде започна се чиската..Баба Меркел не търпи опоненти. Никой не очакваше че Алтернатива ще вземе такива проценти-а сега ще ги отстраняват подло и лицемерно...
  • 2 меркелизъм

    9 2 Отговор
    Меркел шпиц команден в действие !!!
    Никой не трябва да пречи на ислямизацията на Фрау Изтрещелкел !
Новини по държави: