4 Октомври, 2017 18:27 6 672 26

Путин: Северна Корея има атомна бомба

  • русия-
  • сащ-
  • владимир путин-
  • доналд тръмп-
  • кремъл

Силният човек в Кремъл говори по международни въпроси пред енергиен форум в Москва

Путин: Северна Корея има атомна бомба - 1
Снимки: БТА/АР

"Този, който разговаря с Пхенян от позицията на силата, укрепва севернокорейския режим". Това заяви руският президент Владимир Путин на енергиен форум в Москва, предаде ТАСС.

На въпрос дали Москва е обезпокоена от севернокорейските ядрени и ракетни програми той отговори, че федерацията граничи със Северна Корея, чийто ядрен полигон отстои на 200 километра от руската територия. "Къде се намират САЩ, къде е Русия и къде е Северна Корея?", попита реторично той и посочи, че "Русия се опасява не по-малко от останалите, даже повече".

Руският президент каза, че още през 2001 г. е посетил Пхенян, където Ким Чен-ир, бащата на сегашния севернокорейски лидер Ким Чен-ин, му казал, че те имат атомна бомба. "С помощта на обикновени артилерийски установки те можели лесно да стигнат до Сеул", разказа още Путин.

Стопанинът на Кремъл се изказа и за референдумите в Иракски Кюрдистан и Каталуния. Според него случващото се в "тази или онази страна е нейна вътрешна работа". Той посочи, че Русия отдавна поддържа приятелски отношения с кюрдския народ, но призна, че въпросът е чувствителен за Анкара, Техеран и Дамаск и декларира, че Москва се старае да прави всичко възможно, но да не раздухва "пламъците".

Путин: Северна Корея има атомна бомба

Държавният глава сподели, че руско-американските отношения са станали заложник на вътрешнополитическата ситуация във Вашингтон. Той добави, че Москва "търпеливо чака" този процес да приключи.

"Вярвам, че личност като Тръмп, с неговия характер, няма да се остави да бъде заложник на нечии интереси", каза руският президент и се похвали, че Москва има много приятели зад Океана.

Путин: Северна Корея има атомна бомба

На въпрос дали ще участва в президентските избори догодина Путин отговори: "Не, още не съм решил против кого ще се кандидатирам. Не съм решил дали изобщо ще се кандидатирам".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Справедлив

    38 27 Отговор
    Това се знае от преди 15 години. Който следи темата-може да си спомни изявлението на С.Корея в ООН през 2003-4 година мисля че беше. Затова сега е малко учудващо защо точно в днешно време САЩ се захванаха с тази тема. Може би вече на САЩ им е нужна истински голяма война...

    Коментиран от #2

  • 2 Morgoth

    23 20 Отговор

    До коментар #1 от "Справедлив":

    Защото тогава трябваше с катапулти да си изпращат бомбите и по-далеч от Сеул не можеха да стигнат. А сега имат балистични ракети и дори в момента още да не могат, то съвсем скоро ще са в състояние да ги пращат и до САЩ.
  • 3 Кики

    23 28 Отговор
    Много полезна информация от Путин, относно С.Корея. Тя касае целия свят. Ю.Корея познава много добре съседите си и знае, че не са враждебни към тях. Но паднаха в американския капан, а се знае, че САЩ са големи психолози!

    Коментиран от #16

  • 4 Idealist

    26 20 Отговор
    Технологиите, които използва Северна Корея са от петдесетте години на миналия век. Те никога няма да направят крачката към война, защото тилът им е твърде малък. Атомното оръжие им служи за възпиране на близки агресори и им дава тежест в преговори и за вътрешна употреба - дава самочувствие на народа им.

    Коментиран от #5, #12

  • 5 Контра

    20 15 Отговор

    До коментар #4 от "Idealist":

    ОЩЕ ОТ ВОЙНАТА С ЩАТИТЕ ПРЕЗ ПЕТДЕСЕТЕ ГОДИНИ ЦЯЛА СЕВЕРНА КОРЕЯ Е НАПРАВЕНА НА РЕШЕТО ОТ ПОДЗЕМНИ БУНКЕРИ И ТУНЕЛИ. СЕГА СИ ПРЕДСТАВЯМ КВО Е . ТОГАВА МАСИРАНИТЕ БОМБАНДИРОВКИ НЕ СА УСПЕЛИ А СЕГА И АТОМКА ДА ИМ ХВЪРЛЯТ ПАК НЯМА НИЩО ДА НАПРАЯТ ПО ТУНЕЛИТЕ ША ИЗЛЕЗНАТ В ЦЕНТЪРА НА СЕУЛ. ГАРАНТИРАНО.
  • 6 СССРБАРЕТА

    28 26 Отговор
    Ейй кравари г.золизници какво стана??? Ким се изгаври пред целия свят с вас като траби че ще ви смачка като ГНИДА а от вас само плюнки хварчат!!! НАй съвременната ви воена технология е пряко свързана със С.Корейската телевизия за да можете да гледате ХАХАХАХАХАХ! Пейтриати, самолетоносачи, апачита и тъпоизглеждащият невидим самолет ф35 спят ли спят!!! Само толкова ли можете?

    Коментиран от #8, #13

  • 7 ПИЧ

    16 17 Отговор
    Войни...атомни бомби....- само в червените кратуни !!! КИМ-чо си вдига цената при преговорите за обединение на Корея ! Ако в Пловдив кмета и общ. съвет изкукуригат и затворят магистрала Тракия . ти от София ще ги обстрелваш ли . като имаш роднини там ?

    Коментиран от #11

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 Въстъци Кон яде ли?

    3 3 Отговор
    https://m.facebook.com/story.php?story_fbid=146777705925464&id=127294527873782 думите оставам на вас

    Коментиран от #10

  • 10 Bibi

    2 1 Отговор

    До коментар #9 от "Въстъци Кон яде ли?":

    България днес
  • 11 Кики

    3 4 Отговор

    До коментар #7 от "ПИЧ":

    Може да си ПИЧ, но картинката не ти е ясна.И гледай да не те чуе Ким, че бузките ще му се разтресат от смях. А това за магистралата може да питаш Б.Борисов,той е по тия работи. .

    Коментиран от #14

  • 12 Бах

    11 6 Отговор

    До коментар #4 от "Idealist":

    Противоречите си.50 -те години,атомна бомба.След като Корекциите пускат и управляват балистични ракети на 4000 км.и височина 500 км.,явно имат достатъчните тенологии.Нещата в техниката не са толкова сложни.Аз самият съм инженер по радиоелектроника 32 г.За хора които желаят нещо,те ще го постигнат.Всичко е елементарно.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 ПИЧ

    7 9 Отговор

    До коментар #11 от "Кики":

    Ти как мислиш....но не се напъвай много да не ти стане нещо - КИМ-чо е Европеиски въспитаник ..обича коняк..хубав тютюн...жени ..амер. баскетбол - ще се откаже от вс. това ...и да се крие по дупки ??? Ще превземе Ю.Корея с 60 мил.население...Япония с 120 000 мил. и ще окор.пира Гуам и Хавай ??? КИМ-чо бърза и затова така заплашва . че с тези санкций -как се хранят 28 мил. с.корейци ?? А щом има избягали с. кор. и в затвора - значи има опозиция ! Пропаганда...но стане ли нетърпимо- ще го изядат жив !

    Коментиран от #15

  • 15 Кики

    9 7 Отговор

    До коментар #14 от "ПИЧ":

    Извинявай, но ти не познаваш С.Корея. Изгледай внимателно поне 30 клипа за тази страна, разбери идеологията на тази страна, прочети историята на тази страна и към какво се стреми, и тогава ми се обади!

    Коментиран от #17

  • 16 НЕразбирач

    18 5 Отговор

    До коментар #3 от "Кики":

    Вероятно си искал да напишеш "... а се знае, чеСАЩ са големи психоПАТИ!", нали?!
    САМО ядреният арсенал, в днешно време, е гаранция за независимостта на една държава!
    Севернокорейските лидери през годините са следвали именно това верою И ЗАТОВА СА СЕ ЗАТВОРИЛИ КЪМ "СВЕТА" и ще "отворят" КОГАТО СА ГОТОВИ НАПЪЛНО с уръдието на независимостта!
    Можем само да съжаляваме за някои по-специални бойни единици, които "демокрацията" и родоотстъпниците ни отнеха - "олио да ги попари 'сичките" ДАНООО!

    Коментиран от #18

  • 17 ПИЧ

    2 4 Отговор

    До коментар #15 от "Кики":

    НЯМАМ ДУМИ !!!
  • 18 Кики

    15 7 Отговор

    До коментар #16 от "НЕразбирач":

    Коментара ти е компетентен. Само да уточня, че С.Корея не се е затваряла, а е заключиха отвън! Защото е социалистическа страна ( на тях гледат с друго око) и най - вече заради ядрената програма.

    Коментиран от #25, #26

  • 19 ПИЧ

    7 11 Отговор
    До КИКИ ....Имаше един другар.който ни омаиваше ....ГДР - витрина на соца...рая на земята ...И какво стана ? Обединиха се за 1 ден ! Със стена ...ЩАЗИ... руски ядрени ракети до Берлин - вс. народа го измете !

    Коментиран от #22, #24

  • 20 Sergiy

    5 16 Отговор
    смешник путьо 2004г. или близо до нея каза" цитата: "всеки който във властта 10 години- става става неуправляемият и т.н.".
    Сега, путьо вече 18 години и как характеризира себе си ;)) е тоа е въпроа към молец/фас/путьо ;)
  • 21 ХУМОР САТИРА ЗАБАВА

    11 3 Отговор
    Дам Ким демонстрира ядрени та..ци и Тръмп се пръска от яд ,че не може го пипа вече бахаха
  • 22 Абе пепинчо

    4 2 Отговор

    До коментар #19 от "ПИЧ":

    Охи..никога не е имало руски ядрени ракети в Германия-троле соросоиден...
  • 23 гост

    3 0 Отговор
    Е как Кимчо няма да има атомна бомба като лично Вова му я даде ...
  • 24 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 25 Шмекер

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Кики":

    Много неща липсват в Северна Корея. Но това го има в изобилие и функционира безотказно: пропагандата. Още в детската градина се насаждат омраза към САЩ и страх от "империалистическия агресор" във Вашингтон. Тази пропаганда функционира отлично, защото се позовава на колективния спомен за Корейската война. Тази война и до днес определя живота и светогледа на севернокорейците, включително и поради факта, че още не е приключила - мирен договор няма, от над шест десетилетия насам е в сила само военно примирие.
  • 26 Шмекер

    0 0 Отговор

    До коментар #18 от "Кики":

    На 25 юни 1950 година севернокорейските войски преминават 38-ия паралел. С нахлуването си Пхенян цели да предизвика повторното обединение на Корейския полуостров. Казано в прав текст: Северна Корея сама предизвиква началото на тази война. Но когато сега американският президент Доналд Тръмп заплашва съвсем недвусмислено, че Северна Корея щяла "да се сблъска с неща, които изобщо не е смятала за възможни", това се вписва много добре както в пропагандата на Пхенян, така и в колективния спомен за събитията отпреди над шест десетилетия. А когато американският министър на отбраната Джеймс Матис обвинява севернокорейското ръководство, че "унищожава собствения си народ", пропагандата отново съживява болезнената национална травма. Защото между 1950 и 1953 година севернокорейците вече веднъж преживяха унищожение
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания