385 1

Дадоха зелена светлина за Европейска прокуратура

Централата ще бъде в Люксембург

Денис Джамбазов

Европейският парламент даде зелена светлина за създаването на Европейска прокуратура. Очаква се новата правна структура да започне работа след 2020 година.

Прокуратурата на блока ще може да повдига и поддържа обвинения, за разлика от европейската служба за борба с измамите ОЛАФ. Засега само националните власти могат да поддържат обвинения за злоупотреби със средства от ЕС.

Очаква се Европейската прокуратура да позволи бърз обмен на информация, съгласувани полицейски разследвания, бързо запориране и отнемане на имущество, както и задържане на заподозрени зад граница.

Не е изключено прокуратурата да се занимава и със случаите на международен тероризъм. През последните две години на територията на Стария континент бяха извършени серия терористични атентати, отговорност за които пое джихадистката групировка „Ислямска държава“.

Европейската прокуратура ще бъде създадена между 20 държави от ЕС - Австрия, Белгия, България, Хърватия, Кипър, Чехия, Естония, Германия, Гърция, Италия, Финландия, Франция, Латвия, Литва, Люксембург, Португалия, Румъния, Словения, Словакия и Испания. Централата на Европейската прокуратура ще бъде в Люксембург.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Пълно е с Тролове
    Отговор
    1 06:34  06.10.17
    Е да правят централата в Бг. - Много работа ще имат тук! Ще има много организирани престъпни групи срешу, които ще се водят дела - ГЕРБ, БСП, ДПС ... Костовци и т.н. - Физкултурника пак ще брои стотинките на бабите си за да доказва доход

Напиши коментар:


Публикувай