484 1

Украйна експулсира още един руски журналист

Вячеслав Немишев е обвинен, че разпространява лъжи 

Анатоли Стайков

Службата за сигурност на Украйна (ССУ) експулсира работещ за руската обществена НТВ журналист, обвинен в разпространение на "лъжливи" информации, които "вредят на интересите" на Киев, предаде Reuters.

Вячеслав Немишев е изгонен рано тази сутрин, защото е подготвял "редица неверни антиукраински материали", съобщи в комюнике ССУ. "На пропагандатора се налага тригодишна забрана да влиза на украинска територия", добавя ведомството.

"Бях в полицейското управление няколко часа, първо полицията взе показания от мен, после ССУ", каза Немишев, цитиран от НТВ. "След това ме разкарваха дълго време с кола из Киев. . . а после ми казаха, че всичко е решено и отидохме на границата", допълни журналистът.

Това е вторият руски журналист, изгонен от Украйна в последно време. Журналистката от Първи канал Анна Курбатова беше експулсирана в края на август със същите мотиви.

Украйна казва, че Русия води хибридна война с Киев, като разпространява пропаганда, въоръжава сепаратистите с модерни оръжия и извършва кибератаки срещу местната инфраструктура. Москва напълно отрича всички обвинения.

Украйна


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • goni
    Отговор
    1 16:55  05.10.17
    Странно! По принцип подобни хора загиват при автомобилна катастрофа! Погребват ги с почести! И тези, които са наредили катастрофата са на погребението и плачат напълно искрено! Но, Украйнците все още имат да догонват! Трябва им още време!:)

Напиши коментар:


Публикувай