1 941 4

Независима Каталуния няма да бъде член на ЕС

В Брюксел са категорични

Снимка: БТА/ AP
Снимка: БТА/ AP
Денис Джамбазов

Ако Каталуния стане независима и напусне състава на Испания, то тя няма да бъде част от Европейския съюз. Това заяви европейският комисар по икономическите въпроси Пиер Московиси, цитиран от Le Monde.

„Нещата са ясни – независима Каталуния няма да бъде част от европейската общност“, каза комисарят по финансовите въпроси на блока.

Той все пак посочи, че подобен сценарий е политическа фантастика и е в сферата на измислицата. Европейският съюз обяви, че не приема за легитимен провелия се референдум в региона.

Пиер Московиси определи противопоставянето между Мадрид и Барселона като болезнено и подчерта, че този въпрос трябва да бъде решен от самите испанци. „Тази ситуация няма да бъде решена в Брюксел“, заяви еврокомисарят, отправяйки призив за диалог.

Референдумът за независимост на Каталуния беше определен като незаконен от властите в Мадрид. Премиерът Мариано Рахой подчерта, че той нарушава конституцията на страната.

Испания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Kcaniba
  Отговор
  1 07:51  06.10.17
  Нима идеята на Каталуня не е като БрекзитА!??
 • 123
  Отговор
  2 12:41  06.10.17
  5 големи компании като си преместят седалището от Барселона и от най- богатата испанска провинция, ще станат най-прецаканата.
 • Патриот
  Отговор
  3 21:49  06.10.17
  Защо Каталуния може да се измъкне безнаказано от капана, наречен "Европейски съюз", а Велищкобритания на плаща глоби?
 • СУПЕР
  Отговор
  4 09:48  09.10.17
  СУПЕР БЕЗ ЕВРОПА ПО ДОБРЕ !!!

Напиши коментар:


Публикувай