Last news in Fakti

6 Октомври, 2017 13:57 843 0

Орбан: Трябва да запазим свободното движение в ЕС

  • унгария-
  • виктор орбан-
  • ес

Той предупреди за проблемите с Шенген

Унгарският премиер Виткор Обран се обяви за запазване на свободното движение на гражданите в рамките на ЕС, съобщи ABC.

В момента лидерите на ЕС преговарят за реформи в организацията. Това стана след речта на френския президент Еманюел Макрон, който призова за промени в нейното управление.

Орбан е яростен критик на тежката бюрокрация в ЕС. Той осъди предложенията за затягане на трудовите правила и вътрешните граници в Съюза. Според него те застрашават постиженията на европейския проект.

„Ние правим големи планове за бъдещето на ЕС. В същото време Шенгенската система се разпада в ръцете ни. Ние имаме свободно движение на труда. Само, че някои европейски лидери планират да го ограничат“, заяви Орбан.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: