Last news in Fakti

7 Октомври, 2017 01:30 1 042 3

Германия иска безопасна АЕЦ в Беларус

  • аец-
  • беларус-
  • германия

Германия приветства усилията на Беларус да осигури безопасността на строящата се АЕЦ. Това заяви в интервю за „Интерфакс-Запад“ посланикът на Германия в Беларус Петер Детмар, отговаряйки на въпрос дали Германия, както Литва, е обезпокоена във връзка с реализацията на този проект. „Приветстваме това, че Беларус прави стрес-тестове“, заяви Детмар.

Той напомни, че както се очаква, през октомври Беларус ще предаде на Европейската комисия националния доклад с резултатите от стрес-тестовете, проведени в строящата се Беларуска АЕЦ. „Не мога да предвидя в коя част отчетът ще бъде подложен на критика и какви недостатъци биха могли да бъдат отбелязани във връзка с безопасността на АЕЦ. Това трябва да кажат специалистите. Но фактът, че страната, в сътрудничество с ЕС, провежда стрес-тестове, е много важен момент за формирането на доверие към Беларус“, каза посланикът.

„Освен това, аз имам наблюдения колко интензивно се провежда сътрудничеството между Беларус и МААЕ във Виена. Всичко това показва, че темата за безопасността е приоритет и за Беларус. Факт, който ние можем само да приветстваме“, отбеляза Детмар.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Железен светилник

    11 1 Отговор
    Германия да си каже мнението за 6 от 49 и ако не спечеля, да ми платят те обезщетение!! Какво им стана на тея, че почнаха като жидомасонските кравари да държат сметка на чужди държави?!

    Коментиран от #2

  • 2 Све

    8 2 Отговор

    До коментар #1 от "Железен светилник":

    Франция и Германия, заедно с продажниците от НДСВ и ГЕРБ ни унищожиха енергетиката
  • 3 ДВУЛИЧНИ ХИТЛЕРИСТИ

    8 1 Отговор
    ТИЯ Я
    УМРЕЛИ ШВАБИ ПЪРВО ДА НАКАРАТ БЕЛГИЯ ДА СИ ОПРАВИ НАПУКАНАГА АЕЦ И ЗАРАДИ КОЯТО РАЗДАДОХА ЙОД Н
    В НЯКОЛКО ГЕРМАНСКИ ГРАДА.
Новини по държави: