695 3

Германия иска безопасна АЕЦ в Беларус

Венцислав Михайлов

Германия приветства усилията на Беларус да осигури безопасността на строящата се АЕЦ. Това заяви в интервю за „Интерфакс-Запад“ посланикът на Германия в Беларус Петер Детмар, отговаряйки на въпрос дали Германия, както Литва, е обезпокоена във връзка с реализацията на този проект. „Приветстваме това, че Беларус прави стрес-тестове“, заяви Детмар.

Той напомни, че както се очаква, през октомври Беларус ще предаде на Европейската комисия националния доклад с резултатите от стрес-тестовете, проведени в строящата се Беларуска АЕЦ. „Не мога да предвидя в коя част отчетът ще бъде подложен на критика и какви недостатъци биха могли да бъдат отбелязани във връзка с безопасността на АЕЦ. Това трябва да кажат специалистите. Но фактът, че страната, в сътрудничество с ЕС, провежда стрес-тестове, е много важен момент за формирането на доверие към Беларус“, каза посланикът.

„Освен това, аз имам наблюдения колко интензивно се провежда сътрудничеството между Беларус и МААЕ във Виена. Всичко това показва, че темата за безопасността е приоритет и за Беларус. Факт, който ние можем само да приветстваме“, отбеляза Детмар.

Беларус


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Железен светилник
  Отговор
  1 01:36  07.10.17
  Германия да си каже мнението за 6 от 49 и ако не спечеля, да ми платят те обезщетение!! Какво им стана на тея, че почнаха като жидомасонските кравари да държат сметка на чужди държави?!

  Коментиран от #2

 • Све
  Отговор
  2 09:15  07.10.17

  До коментар #1 от "Железен светилник":

  Франция и Германия, заедно с продажниците от НДСВ и ГЕРБ ни унищожиха енергетиката
 • ДВУЛИЧНИ ХИТЛЕРИСТИ
  Отговор
  3 09:57  07.10.17
  ТИЯ Я УМРЕЛИ ШВАБИ ПЪРВО ДА НАКАРАТ БЕЛГИЯ ДА СИ ОПРАВИ НАПУКАНАГА АЕЦ И ЗАРАДИ КОЯТО РАЗДАДОХА ЙОД Н В НЯКОЛКО ГЕРМАНСКИ ГРАДА.

Напиши коментар:


Публикувай