Last news in Fakti

8 Октомври, 2017 22:00 1 349 2

Бивш премиер на Тайланд търси убежище в Европа

  • тайланд-
  • премиер-
  • европа

Инглук Шинаватра беше осъдена на пет години затвор

Бившият премиер на Тайланд Инглук Шинаватра, е подготвила документи за кандидатстване за политическо убежище в Европа, съобщи РИА Новости.

Тя се готви да кандидатства за убежище в Германия, Франция и Великобритания. През септември бившият премиер беше осъдена на 5 години затвор. Тя беше обвинена в присвояване на средства по програма за изкупуване на ориз от местните земеделци.

Смята се, че Шинаватра е напуснала страната още през август. Нейното правителство беше свалено след държавен преврат през 2014 г.

В момента се очаква присъдата да бъде официално публикувана и преведена на английски език. Веднага след това Шинаватра ще подаде молба за убежище в избраните от нея страни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 mediator37

    2 0 Отговор
    С удоволствие бих й дал убежище, ще я взема у нас. Ще ми готви ориз до откат и ще ми прави масажи и други работи. Много е хубава тая жена.
  • 2 СлОчаеносИли

    1 0 Отговор
    Интересно къде търси убежище.. Ако човек се чувства застрашен за живота си едва ли ще подбира кратко списъче с икономически най-силните държави в най-развития континент. Защо не допълн списъка с България, Румъния, Хърватска, Унгария,.. И ние сме в Европа и ЕС, нашите политици даже казаха, че сме над средния стандарт!