963 2

Бивш премиер на Тайланд търси убежище в Европа

Инглук Шинаватра беше осъдена на пет години затвор

Росен Стойчев

Бившият премиер на Тайланд Инглук Шинаватра, е подготвила документи за кандидатстване за политическо убежище в Европа, съобщи РИА Новости.

Тя се готви да кандидатства за убежище в Германия, Франция и Великобритания. През септември бившият премиер беше осъдена на 5 години затвор. Тя беше обвинена в присвояване на средства по програма за изкупуване на ориз от местните земеделци.

Смята се, че Шинаватра е напуснала страната още през август. Нейното правителство беше свалено след държавен преврат през 2014 г.

В момента се очаква присъдата да бъде официално публикувана и преведена на английски език. Веднага след това Шинаватра ще подаде молба за убежище в избраните от нея страни.

Тайланд


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • mediator37
  Отговор
  1 09:37  09.10.17
  С удоволствие бих й дал убежище, ще я взема у нас. Ще ми готви ориз до откат и ще ми прави масажи и други работи. Много е хубава тая жена.
 • СлОчаеносИли
  Отговор
  2 11:48  11.10.17
  Интересно къде търси убежище.. Ако човек се чувства застрашен за живота си едва ли ще подбира кратко списъче с икономически най-силните държави в най-развития континент. Защо не допълн списъка с България, Румъния, Хърватска, Унгария,.. И ние сме в Европа и ЕС, нашите политици даже казаха, че сме над средния стандарт!

Напиши коментар:


Публикувай