6 Октомври, 2017 18:05 5 363 7

Северна Корея иска изтегляне на САЩ от Южна Корея

  • северна корея-
  • южна корея-
  • сащ

От там определиха присъствието на американски сили в страната като окупация

Северна Корея иска изтегляне на САЩ от Южна Корея - 1
Снимка: БТА/AP

Властите в Северна Корея призоваха за прекратяване на доминацията на САЩ в Южна Корея, съобщи „Йонхап“.

Националният корейски комитет за мир се обяви срещу военното присъствие на САЩ в Южна Корея. От там определят „Споразумението за статута на силите“ между двете страни като „агресивен документ“. Севернокорейските власти смятат, че споразумението помага на американските сили да доминират региона.

В Пхенян заявяват, че чрез документа американските сили са наложили своеобразна „окупация на Южна Корея“. От там призовават американските сили да се изтеглят от страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 onq s konq

    14 36 Отговор
    СК смята вече ЮК за своя собственост.СК се приема вече като Велика сила с ядрен потенциал и нарежда на САЩ да се изтеглят колкото се може повече "отвсякъде".Ако обаче САЩ/пък и за другите се отнася/ не се вслушат в съвета,следва ОЖЕСТОЧЕН ДРУГАРСКИ СЪД,ПОРИЦАНИЕ ПРЕД ОБЩЕСТВЕНОСТТА И ЖЕСТОКО СЕВЕРОКОРЕЙСКО ЕМБАРГО,което ще доведе Америка до гладна смърт.Добре че ние си имаме "договор за приятелство и взаимопомощ" с тая велика страна/СК/ и да си налягаме парцалите,че току виж ни окълвало пилето.А знайно е,че покрай сухото гори и мокрото!
  • 2 211111111111111

    11 40 Отговор
    Джуджето-ракета да го духа под вода, че да не дига много прах!
  • 3 Бесен Язовец

    45 13 Отговор
    Прави са вън окупатора чий го дирят там?Кърлежи имперялистичеки и алчни вън от Ю.К
  • 4 Кимчо

    27 2 Отговор
    И съм съвсем сериозен!
  • 5 Кики

    44 10 Отговор
    Ким, виж приятелю какво става в Европа! Цялата е окупирана. С теб сме!

    Коментиран от #6

  • 6 Меркел

    10 24 Отговор

    До коментар #5 от "Кики":

    Ами що не си дигнеш чукала при приятелчето ти Ким, бе антибългарско кики?
  • 7 кимчен

    23 4 Отговор
    Американците трябва да оставят Коеите да се разберат. Двете държави ще се разберат. Ще си направят една социалдемокрация със социалистически уклон и народа ще се обедини. Само че на Япония и сащ нова не изнася. Двойно по силна и богата корея никой не иска. Главен виновник за напрежението са САЩ. Обединението значи сащ да се изтеглят в океана! Чакам Коментари!!!
Новини по държави: