Last news in Fakti

8 Октомври, 2017 18:26, обновена 9 Октомври, 2017 08:33 8 051 16

Тревога в Москва. Гигантски пожар на Калужко шосе

  • москва-
  • пожар-
  • строителни материали-
  • калужко шосе

Гори най-голямата борса за строителни материали в руската столица

Голям пожар на най-големия пазар за строителни материали в Москва. Обектът, който се намира на Калужко шосе в руската столица, се е запалил рано тази сутрин, съобщава ТАСС.

Сигналът е подаден в 4.30 часа, информират руските медии, като се позовават на съобщение от Министерството на извънредните ситуации.

Първоначално огънят е обхванал 600 квадратни метра, но само минути след пристигането на пожарните се е разраснал на двойно по-голямо пространство. Започнал е да се руши покривът на постройката.

Три специално оборудвани вертолета и над 100 пожарникари участват в гасенето на пламъците. Машините "Ка-32" от министерството на извънредните ситуации и московския авиационен център вече са хвърлили над 75 тона вода за 15 полета. От магазина за строителни стоки "Синдика" са евакуирани над 3000 души, няма пострадали.

Ситуацията се усложни в един момент, защото търговците от пазара се опитали да проникнат на обекта, за да спасят стоката си.

Според предварителни данни гори и подземният паркинг.

Медиите в Москва съобщават, че са започнали да се взривяват и паркирани в района коли. Новината е потвърдена от руското ведомство за борба с извънредните ситуации.

Площта на пожара е близо 3000 кв. м. Задимяването се е разпространило по цялата площ на магазина - 55 000. кв. м. Продължават да горят огнища в целия комплекс.

Все още има реална опасност цялата сграда да се срути.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Мъка

    33 14 Отговор
    Навсякъде може да се случи подобно нещо.
  • 2 Войвод

    13 1 Отговор
    Има реална опасност цялата сграда да се срути.
  • 3 юрист

    15 30 Отговор
    Гори, гори, огънче:)

    Коментиран от #5, #12

  • 4 Не го вярвам

    10 5 Отговор
    Който скоро е бил там знае, че това всъщност е нещо като МОЛ в който се продават всякакви строителни материали- бои, лепила, ковано желязо, обзавеждане за баня, плочки, паркет и т.н. ОБАЧЕ ОТ ПОНЕ 2 ГОДИНИ ВЪТРЕ Е ПОЧТИ ПУСТО!!! Арендуваните магазини са около 10-15% от капацитета! Като тръгнеш да го обикаляш и докато стигнеш до следващия павилион, който продава (защото по пътя всичко е затворено и се отдава под наем) и може да огладнееш! Май най-посещаван беше атриума, където са кафета, барчета и закусвални... Гонил съм си детето с километри вътре, правихме по 3-4 обиколки игра на гоненица, докато жената избираше мазилки - вътре няма с кого да се сблъскаш! Не знам как е възможно да се самозапали - навсякъде има огромни тръби с кранове и датчици против пожар! Казвам ви го като човек прекарал не един ден на това място - ако крановете ги пуснат и за 30 минути ще направят от МОЛа басейн!

    Коментиран от #6

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Gru yu

    19 9 Отговор

    До коментар #4 от "Не го вярвам":

    Ми то като всичко руско ,противопожарната инсталация не работи .Иначе тя даже не трябва и да се пуска -по всяка вероятност е автоматична.Или би трябвало да бъде.
    За не работещите магазини най ми хареса .Еви криза е ,какво да се прави

    Коментиран от #14

  • 7 Руски тролак

    20 9 Отговор
    Е тва ако не го е запалил Сорос ... на.
  • 8 Киро 2

    15 10 Отговор
    Бесен Язовец бягай да гасиш пожара че иначе ще ти спрат мизерните копейки.
  • 9 Язовец Скорпион Бесна Ушанка

    13 3 Отговор
    Еми писах се доброволец за Северна Корея вече да пуцам по соросите и по капиталистите
  • 10 Vasik Atanasova

    9 13 Отговор
    А ТЕ КОЛКО ДУШИ ИЗГОРИХА И КОЛКО БОМБИ ХВЪРЛИХА И В СИРИЯ И В УКРАЙНА
  • 11 Чочо

    4 3 Отговор
    Да пуснат Поклонская -тя ще го загаси със светена вода !

    Нали е светица
  • 12 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 13 юрист

    3 4 Отговор

    До коментар #12 от "Насах":

    Руснак!!
  • 14 Справедлив

    4 4 Отговор

    До коментар #6 от "Gru yu":

    Магазина премина на онлайн продажби със доставка-защото е много по-удобно за клиентите ...а не да им минава времето в пътуване до там--4-5 часа никой не иска да губи..имайки предвид огромните размери на Москва...Та радостта ти е напразна...
  • 15 Дугин

    4 1 Отговор
    Това не е пожар. Еврогейците нишо не разбират, това руския начин на живот показва колко е горещо руското сърце.
  • 16 Коко тариката

    0 0 Отговор
    Много просто ще си вземат застраховката значи щом не им върви молчето.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания