Last news in Fakti

9 Октомври, 2017 10:24 1 709 2

Израелски танк стреля по „Хамас“

  • хамас-
  • израел-
  • палестина-
  • ивицата газа-
  • пост-
  • танк-
  • стрелба-
  • ракети-
  • снаряди

Разрушен е наблюдателен пост

Израелски танк стреля по позиции на групировката „Хамас“ в Ивицата Газа, съобщи „Дейли Сабах“. Разрушен е наблюдателен пост на палестинската военна организация.

Израелските въоръжени сили са отговорили, след като към териториите на страната са били изстреляни ракети. Те не са поразили позиции на армията, няма информация и за жертви.

„Израелски танк унищожи наблюдателен пост, след като към нас бяха изстреляни снаряди, които застрашиха суверенитета ни“, обявиха от израелската армия.

Въоръжените сили на Израел и „Хамас“ водят боеве в Ивицата Газа през последните години. Често се случва да прелетят снаряди между враждуващите страни в региона, в който напрежението остава високо.

От началото на израелската окупация през 1967 година голяма част от местното население беше разселено. През изминалите десетилетия бяха направени опити за уреждане на конфликта между израелци и палестинци, но те удариха на камък.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Патриот

    5 2 Отговор
    бсега чакам санкции от ООН и САЩ над Израел по случая.
    Дали някояга ще стане?
    Това хуманно ли е?
    Не е ли това агресивен акт?

    Коментиран от #2

  • 2 ИВАН

    1 1 Отговор

    До коментар #1 от "Патриот":

    Никакви санкции. Израел си защитава държавата. Циганите от ивицата Газа са ръчкани от Иран да се бунтуват. Тръгнали са масово да режат оградата. Ако тръгнат на лавина ще затрият няколкото кибуца, които все още стоят в района въпреки постоянния ракетен обстрел и пожарите от летящи под балони туби с бензин. Израелската армия има дългогодишен опит и не им позволява да излизат. Кое е агресия ? Палестинците си работеха мирно в Израел , получаваха си парите и вечер се прибираха в ивицата. Много палестинци живеят и работят в Израел. Много живеят в обособени населени пунктове и на западния бряг на река Йордан. Всичко беше под контрол, докато Иран чрез Хисбула не разбърка бозата. Е, сега циганите ще операт пешикира. Не разбраха арабите, че колкото пъти са нападали държавата Израел, толкова пъти тя е ставала по-голяма. Справка - всичките войни там, след обявяване на независимостта на Израел.