1 611 3

Меркел прие лимит за бежанците

Германският канцлер постигна компромис с християнсоциалистите

Росен Стойчев

Германският канцлер Ангела Меркел е постигнала споразумение за миграционната политика със своите баварски партньори, съобщи Euractirv.

Преговорите между Християндемократическия съюз и християнсоциалистите от Бавария бяха ключови за формирането на управляваща коалиция в Германия.

Християнсоциалистическия съюз е оглавяван от Хорст Зеехофер. Той е един от големите критици на имигрантската политика на Меркел.

След 10-часови преговори, Меркел се е съгласила да бъде въведен лимит за приема на имигранти. Сега Германия ще приема по 200 000 бежанци годишно.

Меркел обяви споразумението като „фундаментален компромис“. Сега тя трябва да проведе преговорите със Свободната демократична партия и Зелените за съставяне на правителство. Меркел вече обяви, че са проведени първични разговори с лидерите на двете партии. От тях се е оказало, че постигането на споразумение е напълно възможно. Преговорите ще проведат през следващите седмици.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Пенчо
  Отговор
  1 12:02  09.10.17
  „фундаментален компромис“- дъртата пастърма ,напълни Европа с всяква измет. Тая фрау изперкел трябва да я пуснат на бежанците да се позабавляват с нея ......
 • Реално
  Отговор
  2 12:05  09.10.17
  Задна-включи задна...но това е малко-трябва да бъде съдена за геноцид над европейците..
 • ДА ДА
  Отговор
  3 18:19  02.11.17
  200хл. терористи ,след 5 г.1млн., без нелегални и те са 1млн.,Германия загива геройски,тя ще е първа държава която ще премине към ислямски закон Шериат,, то и без това свинете от идил вече живеят по техните закони...

Напиши коментар:


Публикувай