Last news in Fakti

9 Октомври, 2017 11:39 2 088 3

Меркел прие лимит за бежанците

  • ангела меркел-
  • бежанци-
  • германия

Германският канцлер постигна компромис с християнсоциалистите

Германският канцлер Ангела Меркел е постигнала споразумение за миграционната политика със своите баварски партньори, съобщи Euractirv.

Преговорите между Християндемократическия съюз и християнсоциалистите от Бавария бяха ключови за формирането на управляваща коалиция в Германия.

Християнсоциалистическия съюз е оглавяван от Хорст Зеехофер. Той е един от големите критици на имигрантската политика на Меркел.

След 10-часови преговори, Меркел се е съгласила да бъде въведен лимит за приема на имигранти. Сега Германия ще приема по 200 000 бежанци годишно.

Меркел обяви споразумението като „фундаментален компромис“. Сега тя трябва да проведе преговорите със Свободната демократична партия и Зелените за съставяне на правителство. Меркел вече обяви, че са проведени първични разговори с лидерите на двете партии. От тях се е оказало, че постигането на споразумение е напълно възможно. Преговорите ще проведат през следващите седмици.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Пенчо

    17 0 Отговор
    „фундаментален компромис“- дъртата пастърма ,напълни Европа с всяква измет. Тая фрау изперкел трябва да я пуснат на бежанците да се позабавляват с нея ......
  • 2 Реално

    17 0 Отговор
    Задна-включи задна...но това е малко-трябва да бъде съдена за геноцид над европейците..
  • 3 ДА ДА

    1 0 Отговор
    200хл. терористи ,след 5 г.1млн., без нелегални и те са 1млн.,Германия загива геройски,тя ще е първа държава която ще премине към ислямски закон Шериат,, то и без това свинете от идил вече живеят по техните закони...
Новини по държави: