9 Октомври, 2017 12:28 839 0

Испанският премиер: Единството ще бъде запазено!

  • мариано рахой-
  • испания-
  • единство-
  • референдум-
  • каталуния

Каталуния няма да бъде независима

Испанският премиер: Единството ще бъде запазено! - 1
Снимка: БТА/ AP

Испания няма да бъде разделена и единството ще бъде запазено. Това заяви испанският министър-председател Мариано Рахой в интервю за „Ди Велт“.

На въпрос дали има риск Испания да бъде разделена, премиерът заяви: „Абсолютно не! Националното единство ще бъде запазено. Ще направим всичко, което ни е позволено от закона за това“.

В началото на месец октомври в Каталуния беше проведен референдум за независимост, който централната власт в Мадрид определи като незаконен и нарушаващ конституцията.

Преди дни Конституционният съд на Испания отмени заседание на каталунския парламент, на което сепаратистите планираха да обявят независимостта на Каталуния.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: