9 Октомври, 2017 17:21 4 215 6

Глутници вълци тероризират Франция

  • вълци-
  • глутница-
  • франция-
  • стадо-
  • овце

Отчаяни овцевъди протестират и искат спешни мерки 

Глутници вълци тероризират Франция - 1
Снимка: Shutterstock

Около 2000 овцевъди протестираха във френския град Лион, отчаяни от многобройните нападения на вълци, поставящи в опасност отглеждането на овце, предаде France 24.

Вълците са постоянен повод за дебати във Франция между природозащитници и застъпниците на традиционното животновъдство.

Вълчите набези срещу стадата се умножават с новата поява на хищника във Франция в началото на 90-те години. През периода 2016-2017 година над 8000 глави добитък - главно овце - са били убити при нападения, приписвани на вълци, най-вече във френските Алпи и в южната част на страната.

Във Франция вълчата популация, която е защитен вид в Европа, се увеличи и вече се смята, че е достигнала 360 животни.

Според фермерите размножаването на хищниците застрашава традиционното животновъдство, при което овцете пасат на открито. Те изтъкват, че е невъзможно да се наблюдават стада от стотици животни, разпръснати на десетки хектари хълмисти местности и гори.

В началото на 2018 г. предстои да бъде договорен и приет нов "план за вълците" от министерството на земеделието, което се стреми към целта "нулеви нападения". От Париж обаче не уточняват как точно ще постигнат успех.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 БГ пироман

    6 4 Отговор
    Да пратят 2-3 ловни дружинки от БГ и да обявят награда от 100 евро за всеки вълк и ще се оправи работата

    Коментиран от #2

  • 2 Моамар

    10 2 Отговор

    До коментар #1 от "БГ пироман":

    БГ ловните дружинки не могат да ходят в Алпите, те са свикнали кат слязат от Мерцедеса и да походат 500-600 метра, да се изпърдят хубаво на полето, да свърщат по една голяма нужда и да отворят място за обилният банкет след това
  • 3 Гост

    4 0 Отговор
    Глутници .... тероризират България.
  • 4 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 5 Пазарен Либерализатор

    0 2 Отговор
    И без награда отивам, патрони и винтовка си нося, само някой да ми оправи документите за митниците, и два чувала черен дроб ще домъкна, само да кажат да!
  • 6 Равин

    2 0 Отговор
    Пуснете ги срещу арабеските и който оцелее,той ще владее!:)
Новини по държави: