1 714 0

Кървав бунт в затвор! 13 души са убити

Полицията използва сила срещу затворниците

Денис Джамбазов

Тринадесет затворници бяха убити при кървав бунт в затвор, намиращ се в северната част на Мексико, съобщи ABC, позовавайки се на властите.

Полицията е потушила със сила бунта на затворниците. Окървавен е бил затвор в щата Нуево Леон. Броят на жертвите може да се повиши, защото осем души са в критично състояние.

Силите за сигурност обявиха, че размириците зад решетките са започнали късно през нощта, като в основата на всичко стои конфликт между две банди.

Няколко часа полиция и надзиратели са водили преговори, за да потушат размириците. В крайна сметка обаче униформените са решили да използват сила и да стрелят, за да защитят пазачите и другите арестанти.

При първия опит на полицаите са поемат контрол, около 150 затворници са ги посрещнали агресивно. Кървавата нощ е завършила без нито един убит полицай. Един униформен обаче е бил тежко ранен.

В началото на миналата година 49 затворници бяха убити в друг затвор в Нуево Леон. Тогава в сблъсък влязоха две фракции на картела „Сетас“, който се слави като един от най-големите в страната и региона.

Мексико


Още по темата

 • Бунт и хаос в британски затвор

  Бунт и хаос в британски затвор

  Масов бунт е избухнал в британски затвор през тази нощ, съобщи Express. В бунта са участвали 80 затворници. Това е станало в строго охранявания ...
  12.10.2017
  638
  0

Напиши коментар:


Публикувай