467 5

Тревожно! 124 милиона деца са с наднормено тегло

Притеснителна статистика

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Затлъстяването сред децата бележи тревожни ръстове през последните години и няма тенденции това да се промени. Данните на здравните власти по света са повече от тревожни.

124 милиона деца по света страдат от затлъстяване, съобщи „Гардиън“, позовавайки се на мащабно проучване. Статистиката на Лондонския имперски колеж сочи, че през 1975 година пет милиона момичета са били с наднормено тегло.

Само за няколко десетилетия цифрата е достигнала 50 милиона – само при младите момичета. При момчетата данните също са притеснителни – от шест милиона до 74.

Затлъстяването в детските години крие много здравни рискове. В голяма част от случаите наднорменото тегло остава за цял живот, които повишава риска от различни заболявания, някои от които смъртоносни.

Световната здравна организация предупреди, че от 2025 година годишните разходи за болести, свързани с излишните килограми, ще достигнат 920 милиарда паунда.

Изследователите посочиха, че наднорменото тегло скоро ще е по-голям проблем от недохранването.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Факт 11111
  Отговор
  1 09:02  11.10.17
  Ха ...Той си Е вече по - голям проблем !
 • Реално
  Отговор
  2 09:37  11.10.17
  ГМО...антибиотици за растеж при животните...пестициди...консерванти...усилители за вкусовите рецептори...оцветители...Вече в САЩ често откриват трупове на умрели хора преди 7-10 години,които почти не са се разложили-това е следствие на горепосочените химикали
 • един
  Отговор
  3 09:41  11.10.17
  Кой тоя дето се тревожи? Да спре американското ГМО, да спре хормоните в месото и затлъстяването ще спре, ама вие искате хем да сте богати, хем здрави... а пълно щастие няма!
 • Пецата
  Отговор
  4 10:00  11.10.17
  В същото време милиони умират от глад...баааа и в гадният свят в който живеем.
 • Радо
  Отговор
  5 16:51  11.10.17
  Другата причина за затлъстяването придецата е, че не спортуват/играят активно, както ние навремето...в днешния свят на интернета, виртуалните игри, и телевизията, на децата им е много по-лесно да се отдадат на тези лесни и мързеливи удоволствия, вместо да излязаот на улицата, или в училищния двор да изиграят един мач....и т.н. и т.н.

Напиши коментар:


Публикувай