379 1

Животните в Кипър вече имат своя партия

Проблемът с бездомните кучета в Кипър е сериозен

Снимка: Shutterstock
Снимка: Shutterstock
Денис Джамбазов

Докато повечето партии в Кипър са ангажирани предимно с разрешаването на проблема с етнически разделения остров и икономиката, една различна от тривиалната политическа схема формация претендира за влизане в парламента.

Това е партията за животните, която в последно време привлича все повече вниманието на кипърските гласоподаватели, определящи старите политически партии като вече остарели, съобщи БНТ.

Създадената партия за животните се надява на силно присъствие и на изборите за европейски парламент. Тя има кандидати във всички градове на острова, a останалите партии, вперили поглед в предстоящите президентски избори в началото на следващата година, възприемат сериозно новата формация.

Това личи и от реакцията на държавния глава Никос Анастасисадис, назначил наскоро лидера на собствената си партия за съветник в президентството по правата на животните.

Новата партия за животните си е поставила за цел да преразгледа всички закони за четириногите и да се заеме с решаването на сериозния проблем с бездомните кучета, тъй като се предполага, че в момента в Кипър броят им надхвърля 200 хиляди.

Кипър


Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Обичам ви
    Отговор
    1 14:31  11.10.17
    Моите мили приятели-котенца,кученца и тн-дано да им помогнат в Кипър.А ние в България-какво?Срам ме е от бездушието на хората у нас.Как самодоволно се разхождат по улиците и не виждат мъката в очите на горките животинки....Те не могат да си помогнат сами.Хора,бъдете добри!Помогнете им и ги обичайте!

Напиши коментар:


Публикувай