583 3

Боливия изригна срещу Моралес

Президентът търси начини за нов мандат

Росен Стойчев

Хиляди граждани излязоха на протест в Боливия, съобщи ABC.

Недоволството е насочено срещу президента Ево Моралес. Той прави нови опити, за да си осигури четвърти мандат на чело на страната.

През септември партията на Моралес поиска от Конституционния съд да свали лимита от възможни президентски мандати. От лявата партия обявиха, че подобен лимит е в нарушение на човешките права.

През 2016 г. боливийците гласуваха на референдума. В него те се обявиха срещу възможността за повече мандати в президентската институция.

На протестите се развяваха знамена с лозунга: „Боливия каза Не“.

Следващите президентски избори в страната ще се състоят през 2019 г. Моралес търси всякакви възможни начини, за да се кандидатира за нов мандат.

Моралес твърди, че би се оттеглил от властта, но поддръжниците му настояват той да продължи работата си на президентския пост. Опозицията го обвинява, че се опитва да наложи диктаторски режим в Боливия.

Боливия


Още по темата

 • Боливия си иска океана (СНИМКИ)

  Боливия си иска океана (СНИМКИ)

  Боливия разпъна небесносиньо знаме с дължина 196,5 км, за да привлече вниманието към своята кампания за възстановяване на излаза си на Тихия океан, ...
  11.03.2018
  2 506
  9
 • Моралес: Грози ни ядрен холокост

  Моралес: Грози ни ядрен холокост

  Боливийският президент Ево Моралес изрази притеснения за възможност за „ядрен холокост', съобщи РИА Новости. „Човечеството е в ...
  20.04.2017
  2 133
  1

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Петко
  Отговор
  1 12:08  11.10.17
  Подлогите на жида сорос изригнаха.
 • Пеньо
  Отговор
  2 13:38  11.10.17
  Има много последователи на малкият орк! Но не навсякъде минава номера!
 • Патриот
  Отговор
  3 16:38  13.10.17
  Щом е диктатор значи САЩ по някакъв начин са намесени. Как веднъж не смениха предлога? У нас като един човек има три мандата по ред не е ли диктатура или щом защитава интересите на САЩ може?

Напиши коментар:


Публикувай