11 Октомври, 2017 13:36 1 202 1

Барселона към Мадрид: Не ни се месете!

  • каталуния-
  • испания-
  • мадрид-
  • независимост-
  • преговори-
  • пучдемон

Мадрид няма желание да преговаря с каталунците

Говорител на регионалното каталунско правителство заяви, че ако испанското правителство реши да се намеси в правомощията на каталунската автономия, това ще се разглежда като нежелание за преговори. Каталуния ще бъде принудена да изпълни ангажимента си за независимост, съобщи „Асошиейтед прес“.

Събитията от днешния ден ще покажат дали съществува възможност за диалог с испанското правителство, каза говорителят Жорди Турул.

Той посочи, че международната общност ще следи дали има желание за диалог или не. Карлес Пучдемон заяви, че ще пристъпи към отделяне от Испания, но засега ще замрази този процес, за да улесни провеждането на преговори.

Малко след речта на каталунския лидер от Мадрид дадоха ясен сигнал, че не смятат да водят преговори със сепаратистите, защото референдумът за независимост е незаконен.

Един от вариантите за Мадрид може да бъде прилагането на член 155 от конституцията, който позволява на централната власт да поеме пълен или частичен контрол над някой от 17-те региона, в случай че той не изпълнява законовите си задължения.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Сеирджия

    4 4 Отговор
    Питаийти бат ристю камата той шъ въ упраий
Новини по държави: