836 1

Барселона към Мадрид: Не ни се месете!

Мадрид няма желание да преговаря с каталунците

Денис Джамбазов

Говорител на регионалното каталунско правителство заяви, че ако испанското правителство реши да се намеси в правомощията на каталунската автономия, това ще се разглежда като нежелание за преговори. Каталуния ще бъде принудена да изпълни ангажимента си за независимост, съобщи „Асошиейтед прес“.

Събитията от днешния ден ще покажат дали съществува възможност за диалог с испанското правителство, каза говорителят Жорди Турул.

Той посочи, че международната общност ще следи дали има желание за диалог или не. Карлес Пучдемон заяви, че ще пристъпи към отделяне от Испания, но засега ще замрази този процес, за да улесни провеждането на преговори.

Малко след речта на каталунския лидер от Мадрид дадоха ясен сигнал, че не смятат да водят преговори със сепаратистите, защото референдумът за независимост е незаконен.

Един от вариантите за Мадрид може да бъде прилагането на член 155 от конституцията, който позволява на централната власт да поеме пълен или частичен контрол над някой от 17-те региона, в случай че той не изпълнява законовите си задължения.

Испания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • Сеирджия
    Отговор
    1 14:00  11.10.17
    Питаийти бат ристю камата той шъ въ упраий

Напиши коментар:


Публикувай