Last news in Fakti

11 Октомври, 2017 14:05 2 431 27

Русия ще възстановява икономиката на Сирия

  • сирия-
  • русия-
  • търговия-
  • икономика-
  • башар асад

Москва създава пряка морска линия до близкоизточната държава

Русия ще възстановява икономиката на Сирия - 1
Снимки: БТА/АР

Русия създава пряка морска връзка до Сирия и призовава компаниите си да се включат в икономическото възстановяване на опустошената от война близкоизточна държава. Това заяви вицепремиерът Дмитрий Рогозин, цитиран от ТАСС.

Не се посочва какво точно ще включва пряката връзка между руски и сирийски пристанища, но всяко увеличаване на доставките на селскостопански и други стоки от Русия или помощ за съживяване на износа ще допринесе за засилване на позициите на сирийския президент Башар Асад.

Русия, която е сред водещите световни износители на зърно, подкрепя Асад в продължителната гражданска война в Сирия и вече е помагала на правителството със зърнени доставки.

Селскостопанските стоки в момента се превозват от компанията "Оборонлогистика", която е "има интерес да разшири услугите си", посочи Рогозин.

Сирия по-рано осигуряваше сама необходимата й пшеница, но продължителните боеве в основните зърнопроизводствени райони в североизточната й част през последните години доведоха до намаляване на посевите.

Русия ще възстановява икономиката на Сирия

Търговията между Русия и Сирия е нараснала с 42% на годишна основа до 193 милиона долара през първите седем месеца на 2017 година, посочи Рогозин. Сирийският износ за Русия обаче се е равнявал на само 2 милиона през същия период.

Това се дължи основно на липсата на необходимата инфраструктура за износ и пускане в експлоатация на местно селскостопанско производство, посочи руският вицепремиер.

Планът е да се създаде затворен цикъл от отглеждане, пакетиране, съхраняване и износ на сирийски зеленчуци и плодове за Русия в близко бъдеще, допълни той.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 antimediator

    16 38 Отговор
    И как точно ще възстановява сирийската икономика ?!
    По-добре да се опита да възстанови собствената си икономика !

    Коментиран от #4

  • 2 Путин е ВЕЛИК

    35 12 Отговор
    Русия да си имаш за приятел, не за враг ;)
  • 3 Kcaniba

    26 9 Отговор
    2 години инвестиции в бъдещето на свободна Сирия от страна на Русия, с плътен огън, високоточни ракетни удари по брадити радикализирани американски чалми, си имат бонус!!!
    Възврощаемостта на инвестициите ше е стократна!!!
    Победа!!!
  • 4 Путин

    19 9 Отговор

    До коментар #1 от "antimediator":

    Ти си гледай твоята икономика.

    Коментиран от #8

  • 5 юрист

    9 23 Отговор
    Защо руските тролове се възторгват от тази новина, а питат реторично защо има БЪЛГАРСКИ ВОЙНИЦИ В АФГАНИСТАН? Защо не приемат, че Р. България има ПРАВОТО да извлече СВОИТЕ ИКОНОМИЧЕСКИ ДИВИДЕНТИ от присъствието на български войници в Афганистан? Защото са изменници и предатели на България- продали са душата си на русия и заради парите , получавани от нея, са готови да правят ВСИЧКО за русия, но не могат даже и да си помислят, в аналогични ситуация И БЪЛГАРИЯ да извлича икономическа изгода за себе си!

    Коментиран от #6, #10

  • 6 падналия ангел

    25 8 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    Дааа, като икономическите дивиденти от Ирак. Върнаха ни дълга, е само 500 000 ама нейсе. Сключехме договори и сега разработваме половината нефтени находища там. Строиме инфраструктура, предприятия, изнасяме плодове и зеленчуци и не можем да смогнем! Абеее просперитет и чудо.

    Коментиран от #9

  • 7 стоян георгиев

    10 23 Отговор
    само заглавието на статията е достоино за виц!после става още по-смешно.огромния стокообмен от 193 млн!!!!!сирииския износ е особено показателен 2 млн.!!!!!русия може само да разрушава не да въстановява тва е доказано многократно.особено е разрушителна към своите приятели.ние го знаем наи добре!
  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 юрист

    7 19 Отговор

    До коментар #6 от "падналия ангел":

    Глупости! България има право да претендира за ексклузивни договори за петрол и газ и полезни изкопаеми!
    1. http://paper.standartnews.com/archive/2001/10/26/wordfolio/s3170_11.htm През Афганистан ще тече петрол Това е най-изгодният път за пренос на нефт и газ от Каспийския регион Петък, 26 Октомври 2001
    2. Афганистан предлага САЩ да инвестират в литиеви залежи за милиарди 13 мар 17, “...Специално внимание в изследването се отделя на лития в земните недра на страната – ценен метал в производството на батерии за различни устройва, от мобилни телефони и лаптопи до електромобили. Друг документ на Пентагона от 2010 г. заключава, че Афганистан може някой ден да се заеме в добива на литий мястото, което има днес Саудитска Арабия в добива на петрол...“
    http://www.dnevnik.bg/sviat/2017/03/13/2934265_afganistan_predlaga_sasht_da_investirat_v_litievi/ Не разсъждавайте повърхностно- безсмислено е...

    Коментиран от #24

  • 10 русофил

    16 8 Отговор

    До коментар #5 от "юрист":

    реторично.....?

    Юристееее, юристе, язък ти за етикета къде си си турил :D

    Коментиран от #15

  • 11 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 12 ялов путин

    10 12 Отговор
    Като погледнете стокообмена м/у България и Македония и ще разберете какво представляват 193 милиона $!!!


    Може да се погледне и колко пари харчи Путин за хибрикчиите си по света ! Само за малка България се е изръсил с 10 милиона /за една година/!
  • 13 за матриала

    7 5 Отговор
    Та казваш добре, че пратихме войници в Афганистан, ся ще си имаме петролна тръба там, па може да си я обърнем и насам и ша цъфнем и завържем. Че и литиевите им находища на нас ще ни ги дадат...
    Ти на колко си години? Като чета какво си написала имам чувството, че още вярваш в Дядо ти Коледа...
  • 14 за матриала

    5 4 Отговор
    Коментара ми беше за пост #9 на "юрист" (с извинение)
  • 15 юрист

    6 6 Отговор

    До коментар #10 от "русофил":

    https://kaksepishe.com/retorichen-ritorichen/ Как се пише: реторичен или риторичен? Двете форми са дублетни и могат да се употребяват равностойно в книжовната реч – реторичен/риторичен, също и реторична/риторична, реторично/риторично, реторични/риторични.

    Коментиран от #16

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 19 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 20 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 21 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 22 Sergiy

    5 5 Отговор
    a своята, кога ;))
    Или нормално за московия/русия-да жевееш до газова тръба и да се топлиш с дърва и др.
    Или да търсят доктори в голями и средни градове-на заплата от 7 000руб=200лева.
    И т.н.
    путьо реши Сирия да възстанви, вицна деня и ноща искараха от кремъл ;))
  • 23 хубав виц

    6 4 Отговор
    Държава без икономика дишаща само на природни ресурси ще възстановява икономиката на друга държава.

    Коментиран от #27

  • 24 Барчо

    5 2 Отговор

    До коментар #9 от "юрист":

    Много хубаво звучи на хартията, но явно и тя не си струва написаното на нея. Нали така! Нищо няма нито да си върнем, нито да се възползваме. България е един прекрасен кош за боклук в който всеки се изплюва безнаказано. Те това си запиши, юристче. Намери някой член или алинея по която се вписваме.

    Коментиран от #25

  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Барчо

    6 2 Отговор
    Който поръчва музиката, той плаща. Естествено е че руснаците ще берат уражая. Това се знаеше още отпреди, но всички го премълчаваха и си мислеха, че краварите ще грабят. Но пасарамос. Нема да стане тая.
  • 27 Гост

    3 5 Отговор

    До коментар #23 от "хубав виц":

    Те не могат тяхната икономика да оправят тръгнали на Сирия да помагат. Няма по големи смешници от руснаците.
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания