Last news in Fakti

12 Октомври, 2017 21:05 1 033 0

Изборът за генерален секретар на ЮНЕСКО забуксува

  • юнеско-
  • избор-
  • генерален секретар
Изборът за генерален секретар на ЮНЕСКО забуксува - 1
Снимка: АР/БТА

И на четвърти тур изпълнителният съвет на ЮНЕСКО не успя да избере генерален секретар на организацията. Следващият тур за гласуване е насрочен за петък – 13 октомври.

Претенденти за поста бяха представители на три държави – бившият външен министър на Катар Хамад бин Абдулазиз ал Кауари, бившият министър на културата на Франция Одри Азуле и бившият министър по въпросите на семейството и правозащитничка от Египет Мушира Хатаб. По време на четвъртия кръг от гласуването Азуле и Хатаб събраха по 18 гласа, а ал Кауари – 22 гласа. Нито един от кандидатите не успя да събере необходимите му за избирането 30 от 58 гласа.

По-рано днес надпреварата напуснаха представителя на Китай – заместник-генералният директор на ЮНЕСКО Цян Тан и съветникът в министерството на културата на Ливан Вера Ел Хури Лакей.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА