995 2

Огънят владее Калифорния (СНИМКИ)

Рекорден брой жертви на Западния бряг

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Жертвите на пожарите, бушуващи в Северна Калифорния, се увеличиха до 31, предадоха световните агенции.

Това е най-големият брой човешки животи, отнети едновременно от пожар в Калифорния, в историята на щата. Предишният анти-рекорд бе 29 загинали при пожар в Лос Анджелис през 1933 година.
Над 100 души са пострадали и са били хоспитализирани, а огънят е унищожил 3500 жилища и постройки.

Площта, опустошена от пламъците, вече достига 190 000 акра или почти колкото площта на град Ню Йорк. Цели предградия в град Санта Роса са изпепелени, а над 6200 души са без ток.

Стотици хора все още са в неизвестност. Засега в безопасност са открити 437 души, но за други 463 все още няма вести. Заради повалени телефонни антени за властите е трудно да се свържат с хората, обявени за изчезнали.

В Северна Калифорния въпреки постигнатия напредък в овладяването на стихията все още горят 21 големи пожара. Общо над 8000 пожарникари се опитват да овладеят пламъците, но силните ветрове и ниската влажност затрудняват задачата им.

Причината за бедствието все още се разследва, но според властите началната искра може да е била дадена от електропровод, повален от силните ветрове.

САЩ


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
  • mediator37
    Отговор
    1 08:55  13.10.17
    Никой не може да ги надвие военно, обаче с дядо господ не могат си мери пишоците. Всяка година им сипва. В смисъл : Каквото направиш на другите, това ще направя и на тебе. При 3500 сгради унищожени (засега), не е ли равно на колко атомни бомби или колко конвенционални, от които последните да видим колко умни - смарт и колко прости?
  • 2 09:13  13.10.17
    Този коментар е премахнат от модератор

Напиши коментар:


Публикувай