Last news in Fakti

13 Октомври, 2017 14:14 1 261 2

Юнкер: Не искам независимост на Каталуния

  • жан-клод юнкер-
  • каталуния-
  • независимост-
  • ек-
  • мариано рахой

Това ще направи управлението на ЕС прекалено сложно, смята председателят на ЕК

Юнкер: Не искам независимост на Каталуния - 1
Снимки: БТА/АР

Председателят на ЕК - Жан-Клод Юнкер заяви, че не иска Каталуния да става независима, съобщи Reuters. По думите му това би насърчило и други региони да направят същото и ще направи управлението на ЕС прекалено сложно.

"Ако позволим на Каталуния - а това не е наша работа - да се отдели, и други ще направят същото. Не искам това", каза Юнкер в реч в Люксембургския университет.

Той е "силно обезпокоен" от сепаратистките тенденции в Европа и призова испанския премиер Мариано Рахой да върне статуквото в нормално положение.

По повод каталунските апели за посредническа роля на ЕС, Юнкер посочи, че Брюксел не би могъл да се намеси, ако само едната от двете страни поиска това.

Юнкер: Не искам независимост на Каталуния

ЕС вече е изразявал неведнъж доверие в способностите на Рахой да уреди въпроса. От Брюксел постоянно определят ситуацията около Каталуния като вътрешна работа на Испания.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 тъпанар

    7 0 Отговор
    Аз не помня някой да те е питал как ти влиза? :D
  • 2 Хаххаааххааахаххххааааааа..

    6 0 Отговор
    Ти пък кой си че да ти е важно мнението?