13 Октомври, 2017 13:39 1 095 1

Македония с единия крак в НАТО

  • македония-
  • членство-
  • нато

От САЩ признаха, че страната вероятно ще е следващият член на Алианса

Македония може да стане следващият член на НАТО.. Това обяви постоянният представител на САЩ в Алианса Кей Бейли Хъчинсън, цитирана от „Вашингтон Поуст“.

Според нея НАТО ще продължи политиката на отворени врати за членство на нови страни. Тя припомни, че кандидатите трябва да отговарят на изискванията за състоянието на въоръжените си сили и нивата на демокрацията.

Хъчинсън обяви, че е много вероятно следващият член на групата да стане Македония. През последната година страната води усилени преговори за членство.

Към този момент голямата пречка за членството на Македония в ЕС и НАТО е спора за името на страната с Гърция. Атина отказва да позволи членство на страната в ЕС, докато тя не промени името си.

Македонският премиер Зоран Заев вече обяви, че е готов на преговори по въпроса.

„Македония ще бъде следващата членка на НАТО и ще започне преговори с ЕС. Ние ще покажем, че можем да решаваме въпросите с приятелство и добър дух“, заяви Заев.

Той подчерта, че вижда бъдещето на страната в двете организации. САЩ вече на няколко пъти изразиха подкрепа за членството на страната.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Ник

    5 2 Отговор
    Е няма проблем с името ако е например.... - Западна България :-))