Last news in Fakti

13 Октомври, 2017 13:50 2 376 10

Ердоган: Не се нуждаем от Европейския съюз!

  • реджеп ердоган-
  • турция-
  • ес-
  • нужда-
  • преврат

Отново искри между Анкара и Брюксел

Турция не се нуждае от Европейския съюз. Това заяви турският президент Реджеп Ердоган, цитиран от „Хюриет дейли нюз“.

През последните месеци между Анкара и Брюксел на няколко пъти прехвърчаха искри. Турция и европейската общност си отправиха взаимни обвинения.

След опита за военен преврат през миналата година диалогът между турските власти и западните страни рязко се влоши. Европейският съюз обвини Анкара в безпрецедентни чистки на всички нива в държавата.

Турция, от своя страна, обвини европейски страни, че закрилят терористи. Турция продължава да е кандидатка за членство в общността, но шансовете към този моменти за приемане в блока изглеждат илюзорни.

След метежа Ердоган заговори дори за връщане на смъртното наказание. От ЕС посочиха, че ако това се случи, то Турция може да забрави завинаги за членството си. Любопитно е, че вчера Реджеп Ердоган заяви, че Турция не се нуждае и от Съединените американски щати.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 гост

    14 13 Отговор
    Путин успя, оплете надутия султан. Обеди го че е голяма работа, сега ще го накара да се изпокара със Европа и САЩ, и след това Турция ще бъде принудена да попадне в новата икономическа ос Русия-Китай-Иран.
  • 2 Пеньо

    14 12 Отговор
    Султана пак квичи неистово. Те му показаха червен картон, а той се прави на луд. Или не се прави!?

    Коментиран от #3

  • 3 ГЕРО

    11 8 Отговор

    До коментар #2 от "Пеньо":

    А ТОЙ НЕ ИМ ПОКАЗВА СРЕДЕН ПРЪСТ , НО Е ГОТОВ ДА ИМ ГО .УРИ ВЕЧЕ . Икономиката и е стабилна на турция, и може да си позволи маневри запад изток . Сега с венуциела кво ще тъгуват не съм на ясно, но сигур има кво.

    Коментиран от #5

  • 4 гоол

    10 9 Отговор
    Проблема е ако ви затворят кранчето, вие се натискате за ЕС а не те, но всяка жаба да си знае гьола
  • 5 МАК

    12 12 Отговор

    До коментар #3 от "ГЕРО":

    Абре Турция няма място в Евросъюза!!! Тоя ислямски малоумник , дето иска да върне Турция в старите времена трябва са бъде отрязан по най- бързия начин !!
  • 6 Русчуклия

    17 2 Отговор
    И за ЕС, и за Турция е ясно, че Турция не може да е член на съюза! Членството е само тема за вътрешна политика и от двете страни. Това е за електората! Нека да сме наясно с това, че членството на Турция в ЕС не е изгодно както за ЕС, така и за самата Турция!
    За ЕС - Евентуално членство в ЕС на такава голяма държава (втора по население след Германия), означава Европейският парламент да има турски депутати с численост по-малка само от тази на Германия! Това означава, че функциите на Европейскит парламент, като законодателна, бюджетна, дори и външнополитическа власт, съществено ще зависи и от Турция... Ясно е, че това няма да се допусне! Няма значение под какъв предлог, като човешки права, Кипърски въпрос (някои европейски страни като Франция, Португалия и др. до ден днешен имат колонии например) или други причини ще се измислят, но няма да се допусне членството в ЕС.
    За Турция - За разлика от общественото мнение, че евентуално членство в ЕС ще допринесе до икономически растеж, реално ще стане точно обратното! Защо? По простата причина, че под соуса на "европейски изисквания" много от производствата ще бъдат принудени да затворят. Освен това, ще има пряка намеса от политически Брюксел и икономически Берлин по въпроси като газопроводи и нефтопроводи, както на нас ни спряха Южен поток (а Северен поток от Русия директно за Германия си работи, даже се строи Северен поток 2). Турция няма да допусне такова "членство".
    Извод : политиците си викат по трибуните
  • 7 Хасан

    4 10 Отговор
    Българина с неговото съзнание му е трудно да разбере какво е това да си защитаваш националните си интереси и да си водиш своя независима политика...Тито,Кастро са все лидери които са водили независима политика и така са влезли в историята

    Коментиран от #9

  • 8 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 9 батко бугар

    5 2 Отговор

    До коментар #7 от "Хасан":

    влизането в историята става по много начини! И Тито и Кастро не са влезнали с хубаво, но това твоето малко и гладко мозъче, трудно ще го разбере! Все пак не си завършил тия религиозните училища в Саудитска Арабия, от които произлизат най-изявените членове на МЕНСА! Или греша?

    Коментиран от #10

  • 10 Хасан

    2 0 Отговор

    До коментар #9 от "батко бугар":

    Пловдивския съм завършил...ти пък аз и Саудицка арабия...с моето пиянство ще ме обесят за м.детата
Новини по държави: