1 826 6

САЩ тласкат Европа към Русия

Зигмар Габриел се надява Вашингтон да не се изтегли от споразумението с Иран

Росен Стойчев

Германският външен министър Зигмар Габриел заяви, че евентуално излизане на САЩ от ядреното споразумение с Иран може да накара Европа да потърси по-близки отношения с Русия и Китай, съобщи RND.

„Решаващ фактор е, че Европа има общо мнение по този въпрос. Ние ще трябва да кажем на американците, че политиката им по иранския въпрос може да накара европейците да постигнат обща позиция с Русия и Иран. Трагедията е, че иранското споразумение може да се превърне в американска вътрешнополитическа игра. В момента нямаме нужда от това“, заяви Габриел.

През следващите часове президентът на САЩ Доналд Тръмп трябва да обяви своята стратегия за политиката спрямо Иран. Международната общност настоява той да не изтегля САЩ от ядреното споразумение.

Германия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • БОБИ КОЧА
  Отговор
  1 17:16  13.10.17
  Е тогава, жална им майка краварска

  Коментиран от #3

 • Kcaniba
  Отговор
  2 17:42  13.10.17
  Еропа неизбежно е един балансьор)))
 • Джендо
  Отговор
  3 19:27  13.10.17

  До коментар #1 от "БОБИ КОЧА":

  "И ти ли брате падна пронизан от руска рубла..?"

  Коментиран от #4

 • БОБИ КОЧА
  Отговор
  4 19:55  13.10.17

  До коментар #3 от "Джендо":

  Не просто съм обективен,без Европа са бегали
 • стоян георгиев
  Отговор
  5 22:30  13.10.17
  тоя тръмп,нищо човек ама голям боклук излезе еи!хаотична политика на шизофреник дето иска да покаже колко знае и колко е велик,а всъщност се ос.ра във всяко едно от начинанията си!
 • goni
  Отговор
  6 11:37  16.10.17
  Обединена Европа!!! Това е най-големият кошмар не само на САЩ, но и на много други! Обединена Европа означава че Русия е важна и съществена част от нея! Не ми се вярва в обозримо бъдеще да се случи нещо подобно! Твърде силна ще стане! За разлика от сега когато функциите все повече затихват!

Напиши коментар:


Публикувай