736 3

ЕС забранява бизнес отношенията със Северна Корея

Европа с нов пакет от санкции

Росен Стойчев

ЕС ще забрани бизнес отношенията си със Северна Корея, като част от новия пакет със санкции срещу страната, съобщи Euroactiv.

Очаква се Брюксел да наложи петролно ембарго и забрана на европейските инвестиции. Според експерти тези санкции са по-скоро символични. Причината е, че ЕС не изнася суров петрол към Северна Корея, а европейския бизнес няма сериозни инвестиции в икономиката на страната.

Работните визи на севернокорейските работници в Европа няма да бъдат подновявани. На тях ще им бъде наложен и праг на парите, които могат да изпращат към домовете си. Смята се, че такива работници има най-вече в Полша, където са около 400.

Санкциите ще включат още трима висши държавни севернокорейски служители и шест компании към черен списък, забраняващ им да пътуват на територията на ЕС и замразявайки активите им. По този начин общо санкционираните севернокорейци стават 41 души, както и 10 компании. Отделно санкциите на ООН удрят 63 души и 53 компании и институции.

Белгия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Чурулик чурулик
  Отговор
  1 21:25  13.10.17
  С крипто валутите не могат да ги ограничат по никакъв начин да не изпращат колкото искат пари в северна корея
 • Хахахаха
  Отговор
  2 07:26  14.10.17
  То като има сериозни инвестиции в Русия, данеби да отразиха интересите им?! Малоумна работа - само за странни полово сексуални закони мислят... всъщност нещо положително има ли?!
 • Патриот
  Отговор
  3 23:43  15.10.17
  Къде е демокрацията тук - вссеки да върти бизнес с който му е кеф? Нали сме независим. Не може Европа да дава тон на всички страни коя какво да прави.

Напиши коментар:


Публикувай