14 Октомври, 2017 10:59 1 049 6

Британците обвиниха Иран в хакерска атака

  • великобритания-
  • иран-
  • атака-
  • хакери-
  • имейли-
  • парламент-
  • кибер

Мащабна атака срещу британския парламент

Великобритания обвини Иран в кибератака срещу британския парламент, съобщиха медиите на Острова. Офанзивата е била извършена на 24 юни.

Британското разузнаване смята, че Иран стои зад нападението. Хакерската атака е продължила близо дванадесет часа, като са били засегнати хиляди имейли.

Първоначално службите във Великобритания подозираха Русия, но по-късно обвиниха Техеран. Ако се окаже вярно, то това ще е първата иранска кибератака на британска земя. Експерти допускат, че кибер нападението може да е дело на Корпуса на гвардейците на Ислямската революция с цел саботиране на международното споразумение за иранската ядрена програма.

Хакерите може да са получили достъп до около 90 електронни пощенски кутии от мрежата на парламента. Тя има общо 9000 потребители, сред които министрите и членовете на двете парламентарни камари.

По-рано американският президент Доналд Тръмп обвини Иран в нарушаване на договореностите от 2015 година и заяви, че международната общност е прекалено „наивна“, щом продължава диалога с режима в Техеран.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 ха ха ха

    10 3 Отговор
    ХА ХА ХА , не е истина колко сте плоски?!

    простотията верно била заразна... поне да измислят нещо оригинално :D
  • 2 юрист

    0 7 Отговор
    Да, де- ю.к. са плоски, защото скачат на руската болонка ШЕРИАТСКИ иран, а пък руските ПРАВОСЛАВНИ тролове, естествено, че ОБИЧАТ ШЕРИАТСКИ иран, въпреки, че кълнат мюслимите и то само защото тази държава е болонката на русия:)

    Коментиран от #4, #5

  • 3 Глупак

    7 1 Отговор
    Както трагедията Локерби
    Сега се оказа, че Либия няма нищо общо.
    Както и Осама излиза, че не е знаел за WTC.
    И свалиха Садаам по погрешка.
    За да вкарат съюзниците излъгаха , че са намерили бойни отрови в източен Лондон защото в Ирак нямаше.
    Все ,, грешки" на английски и американски служби.
    Удобно
  • 4 Фриман

    6 0 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    За теб всички които работят с Русия са болонки, ама не е така! Тези държави си имат цели, а Руското ръководство тези интереси има в предвид и затова те не се пресичат или са същите. Преди да дойдат американци в региона беше нормален живот. Те първо създадоха плацдврм в Ирак и оттам започна- Ливия, Иран, Сирия и т.н. Така че балонките са тези държави, коите позволяват на американци да сеят хаос и смърт безнаказано, само да не попаднат в черен списък. Истински балонки!
  • 5 ха ха ха

    4 0 Отговор

    До коментар #2 от "юрист":

    Що не идеш да си лееш куршум при някоя бабишкера, ако не ти помогне - директно при психиатър :D че, ако бръкнеш в гащите си и там Русия ще намериш :D
  • 6 Хохи

    4 0 Отговор
    Империята на АНГЛОГОВОРЯЩИТЕ ЗАПОЧВА ДА СЕ САМОУНИЩОВА МНОГО БЪРЗО.
    Това е мнооого добре.
Новини по държави: