Тема: Украйна

14 Октомври, 2017 12:51 1 614 22

Украйна забрани рубли с изображения от Крим

  • украйна-
  • крим-
  • русия-
  • банкнота-
  • символи-
  • обращение-
  • банка

Руската банкнота от 200 рубли няма място в Украйна

Националната банка на Украйна (НБУ) забрани обращението в страната на новата руска банкнота с изображения от анексирания от Москва полуостров Крим, съобщиха украинските медии.

Всяка банкнота с изображения на карта, символи, сгради или паметници, намиращи се "в окупираните от Русия украински територии", е забранена в Украйна, се казва в комюнике на НБУ, в което е уточнено, че забраната влиза в сила от вторник.

В четвъртък Руската централна банка представи нова банкнота от 200 рубли, на която е изобразен паметникът на славата на флота в град Севастопол, постоянно пристанище за руския флот в Черно море. Присъстват и гръцко-римските руини от град Херсон.

След решението на НБУ, руснаците, пътуващи в Украйна, няма да могат да обменят банкноти от 200 рубли за украински гривни.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 юрист

    47 35 Отговор
    Така и трябва. На руските гаври трябва да бъде отговорено достойно веднъж завинаги.Руснаците трябва да разберат, че извън собствената си личност, нямат много неща, с които да се гордеят като народ- писмеността им е българска, излизат вече археологически находки, косвено доказващи, че и християнството им е прието от българската държава, а не от Източната римска империя, постоянно правят агресии в техни съседни държави и заплашват с нападателни войни съседите си, а после нагло , мазно и цинично твърдят, че са за мир и набеждават всяка държава, който се отбранява от тях и за това на своя територия предприема мерки за засилване на отбраната си, за войнолюбива , вражеска на русия държава, разпространяваща и внушаваща русофобия. Казано направо- много са гнусни...

    Коментиран от #2, #3, #4, #5, #20, #22

  • 2 Монго

    22 44 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Голям таратор си спретнала, с джанки и колеандър.
  • 3 Куку куку..

    19 37 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Давай нататък..хаахххааахаахахаааа.....
    Явно пак забрави хаповете...
  • 4 Деееее и мършите

    21 34 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    А стига вече с тия НПО лозунги ма . Насила ме направихте русофил с вашите подли и лицемерни писаници по форумите. Надминахте и комунягите от едно време.

    Коментиран от #8

  • 5 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 6 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 7 onq s konq

    31 12 Отговор
    За рубли с изображения от "Крим"-ясно,забраняват.Дали ще забранят обаче рубли с изображение ДОЛАР?
  • 8 Джендо

    31 14 Отговор

    До коментар #4 от "Деееее и мършите":

    Насила? Никой нищо не може да тенаправи насила. Ще ти цитирам Захари Стоянов" И ти ли брате падна пронизан от руска рубла"

    Коментиран от #9

  • 9 Различен

    12 31 Отговор

    До коментар #8 от "Джендо":

    Те сегашните американофили са пронизани от американски долар. Многократно! Орално, анал@о и ваги@@@@о!

    Коментиран от #10, #11

  • 10 Джендо

    26 12 Отговор

    До коментар #9 от "Различен":

    Тук не става въпрос за американофили , а за хора обичащи родината си .А колкото за долара да той е предпочитана валута.Дори и на атентаторите на църквата Св. Неделя Съветите са плащали с долари.На подводничарите съветски шпиони също.
  • 11 Джендо

    23 14 Отговор

    До коментар #9 от "Различен":

    А и навярно си много прост за да използваш такива нецензурни думи.Какво ли да очаква човек от русофилистик.Те поначало обичат повече Русия и руското от родината си България.

    Коментиран от #12

  • 12 Различен

    14 22 Отговор

    До коментар #11 от "Джендо":

    Като видиш защитниците на ФАЩ тук, и ти ще почнеш да използваш нецензурни думи!
    НиКОЙ от тях не се интересува от България, а само от инструкциите от Фашингтон.
    И след като обявихме Русия за враг номер едно, за България, каква ни беше ползата, като държава??
    Че сме най-бедни в целия Евросъюз, че се смени етноса в България, че ни готвят за гетото на Европа и пристана за емигрантите? Унищожена промишленост, селско стопанство, образование, армия, полиция, съдебна система и каквото се сетиш още!
    Ами използвай цензурни думи, то затова Европа е на този хал, защото ниКОЙ не нарича нещата с истинските им имена, за да не "обиди" някого! За това има само убийства, изнасилвания, кражби и педерастия. Заради "цензурния" език!

    Коментиран от #13

  • 13 юрист

    19 16 Отговор

    До коментар #12 от "Различен":

    “...Публикувано във факти.бг: НиКОЙ от тях не се интересува от България, а само от инструкциите от Фашингтон....“ Така лииии? Нали сте ме нарочили за американофилка- а сега ИЗИСКВАМ от теб да ми отговаряш на мои общи въпроси за организацията и структурата на държавната власт в България! Не разбираш ли- образованите хора обичаме България, искаме да продължим да живеем тук, а само необразованите лумпени с незавършен 6ти клас ставате руски тролове- защото СТЕ ИЗХВЪРЛЕНИ от българският трудов пазар ПОРАДИ НЕОБРАЗОВАНОСТ + НЕКАДЪРНОСТ! Да- ИМА нужда и от дърводелци, и от монтьори, но съм убедена 200%, че ти НЕ работиш нито една от 2те професии!

    Коментиран от #16, #21

  • 14 Путин

    9 16 Отговор
    Украинците ни се сърдят, че ги няма на нашите банкноти? Ще ги добавим и тях.

    Коментиран от #19

  • 15 Kcaniba

    7 15 Отговор
    Това ще спаси у раина от саморазпад?
  • 16 гост

    10 13 Отговор

    До коментар #13 от "юрист":

    ""НиКОЙ от тях не се интересува от България, а само от инструкциите от Фашингтон....“ Така лииии?"
    Оooo, че и се засегна?!
    Ми к'во да ти кажа "юристе", ако от огромното ти форумно присъствие извадим от русофобските излеяния и цитирането на закони, то май нищо няма да остане като гражданска и национална позиция, така че Различен е НАПЪЛНО прав в съжденията си, включително и за теб.
    Що се отнася до останалите платени и/или русофоби по душа, положението е маааалко по-различно, но факта, че се подвизавате основно в темите където има някакви препратки към Русия, а никакви ви няма с останалите теми, изискващи национално отговорна позиция, встрани от русофобията и против налаганите от запада анти-национални доктрини е показателен. Не сте нищо по-различно от "патриотите" в парламента - FAKE!

    Коментиран от #17

  • 17 юрист

    11 11 Отговор

    До коментар #16 от "гост":

    Да, де-за теб “гражданска позиция “означава единствено да служиш на русия- твоята родина:) Обаче за мен, “гражданска позиция“ означава да служа на БЪЛГАРИЯ, а тя не е твоята родина. Сега схващаш ли разликата? Дразните се , че защитавам България и я поставям НАД русия, нали?:)

    Коментиран от #18

  • 18 гост

    4 8 Отговор

    До коментар #17 от "юрист":

    Сегашното състояние на България в следствие западнато влияние последните 28 години, въпреки руското 45 години преди това.

    "Обаче за мен, “гражданска позиция“ означава да служа на БЪЛГАРИЯ" - предполагам съзнателно си изпуснала една дума "ГОСПОДАРИТЕ" между "служа на" и "България" + още едно "на".

    Ако служеше на България основна част от коментарите ти щяха да са в друга посока и не поставяш България над Русия, а просто си против Русия, без значение България, "схващаш ли разликата"?
  • 19 Румяна Костова

    3 9 Отговор

    До коментар #14 от "Путин":

    Освен руските банкноти в Украйна са забранени всички руски филми,включително и съвместно направените с Украйна.Специална забрана има анимационния филм ,,Маша и мечокът,, ,популярен на you tube.А това е висша степен на параноя и голям смях.
  • 20 Румяна Костова

    4 7 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Ако и на професионална изява,госпожо сте толкова емоционална и бликаща омраза може и да останете без работа.Смирете се малко.
  • 21 Различен

    2 0 Отговор

    До коментар #13 от "юрист":

    Скъпа моя високо образУвана юристке,
    Имам едно висше и три специализации. Работил съм и в производството, работил съм и в научен институт. Създал съм неща, които никой друг не е правил в България. По стечение на обстоятелствата сега съм в частния бизнес и давам хляб на 20-тина души. Толкова са ми възможностите, а и държавата толкова разрешава, вследствие на дълбокомъдрените закони на котилото от псевдо прависти!
    И ако се пеня за нещо е, че точно тази сбъркана и непрагматична позиция на България, през последните 28 години, доведе Родината ни до този тъжен хал.
    Не се тревожи за мен. Аз съм успял човек. И да бягаш срещу мен, не можеш ме стигна!
    Гледай себе си и жалкото си положение, да висиш денонощно тук и да заработваш жалки центове от работодателите си.
    Многократно сме се сблъсквали с теб, тук, и на четящите им е ясно, че просто не си ми в категорията. Много си елементарна! И не забравяй хаповете, да ги вземаш редовно!
  • 22 Прост народ - слаба държава!

    2 0 Отговор

    До коментар #1 от "юрист":

    Много жалко подобие на размисъл.
Новини по държави: