Last news in Fakti

29 Декември, 2011 16:20 4 900 0

Убиецът на Аркан иска убежище в ЮАР

  • доброслав гаврич-
  • аркан
Убиецът на Аркан иска убежище в ЮАР - 1
Доброслав Гаврич

Убиецът на сръбския военнопрестъпник Желко Ражнятович, по-известен като Аркан -Доброслав Гаврич е поискал убежище в ЮАР.

Той е настоя да не бъде екстрадиран за Сърбия, защото щом стъпел в Белград щял да бъде убит въпреки полицейската охрана, съобщава сръбският в. „Блиц“.

Добрислав Гаврич беше осъден през 2006 г. на 30 години затвор за убийството на Аркан.

Аркан, срещу когото Трибуналът в Хага повдигна обвинения за извършени жестокости по време на войната в Босна през 1992-1995 г., беше застрелян във фоайето на хотел Интерконтинентал в Белград на 15 януари 2000 г. Тигрите на Аркан бяха най-страховитата паравоенна сръбска група, действаща в Босна по време на войната.

Гаврич и неговият партньор Милан Джуричич бяха арестувани през 2001 г. и осъдени през октомври 2006 г. съответно на 30 и 35 години затвор за убийството на Аркан. И двамата успяха да избягат, след като чуха присъдите си.

Аркан беше женен за сръбската фолкзвезда Цеца Величкович. В момента тя е под домашен арест поради извършване на тежки финансови престъпления при продажбата на футболисти от отбора “Обилич“.


Поставете оценка:
Оценка 3 от 1 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА