15 Октомври, 2017 10:38 1 721 1

Филмовата академия би шута на Харви Уайнстийн

  • харви уайнстийн-
  • оскари-
  • академия-
  • сащ-
  • продуцент

Академията се разграничи от действията на продуцента

Филмовата академия би шута на Харви Уайнстийн - 1
Снимка: БТА/ AP

Академията на филмовите изкуства и науки, която връчва наградите „Оскар“, гласува за изключване на Харви Уайнстийн, съобщи Би Би Си.

Холивудският продуцент беше обвинен в сексуални посегателства от много жени, които са били подложени на сексуален тормоз от него.

Академията гласува с мнозинство на извънредно заседание изключването на Уайнстийн, разграничавайки се от действията му, посочват световните агенции.

Филми на продуцента са били номинирани за престижната награда „Оскар“ повече от 300 пъти, като статуетката е спечелена в 81 от случаите.

„Ние не само се дистанцираме от човек, който повече не заслужава уважението на своите колеги. Искаме да изпратим послание, че е приключила ерата на игнориране и съучастие в сексуалния тормоз в киноиндустрията“, посочиха от академията.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.


Свързани новини


Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Тольо Мърсола

    5 0 Отговор
    Сцепил е доста известни пу...ки . - Късметлия..........