Last news in Fakti

15 Октомври, 2017 13:29 10 895 32

Сирия към Турция: Незабавно изтеглете армията си!

  • идлиб-
  • сирия-
  • турция-
  • войска-
  • армия-
  • операция-
  • изтегляне

Прехвърчат искри между Сирия и Турция

Сирия към Турция: Незабавно изтеглете армията си! - 1
Снимка: БТА/ XINHUA

Сирия поиска „незабавното изтегляне“ на турските въоръжени сили, които предприеха офанзива в северната част на страната, съобщи „Хюриет дейли нюз“. Турската войска тръгна към град Идлиб в рамките на усилията за създаване на т.нар. зони за деескалация, които бяха договорени в Астана по-рано през тази година.

Сирийското външно министерство обаче определи действията на Анкара като „агресивни“ и призова армията незабавно да напусне сирийска земя. От ведомството посочиха, че офанзивата няма нищо общо с договореностите от Астана.

Идлиб се намира близо до турската граница. Преди два дни от въоръжените сили на Турция обявиха, че са „започнали дейности по установяването на наблюдателни постове“ - дни след като турски войници извършиха разузнавателна мисия.

Освен десетки войници, в Сирия беше прехвърлена и военна техника. Турски танкове навлязоха на сирийска земя месеци след края на операция „Ефратски щит“. Световните агенции съобщиха, че Турция е изпратила и елитни командоси в Сирия. Предишната операция на Анкара беше съсредоточена срещу кюрдски бойци и джихадистката групировка „Ислямска държава“.

Сирия към Турция: Незабавно изтеглете армията си!
Снимка: БТА/ XINHUA


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Голям прос

    63 11 Отговор
    Завоевателната политика на турската демокрация в действие. Явно си спасяват подготвени от тях отряди на ИД от кюрдите. И руснака мълчи докато му купят ракетите.

    Коментиран от #32

  • 2 Барчо

    64 6 Отговор
    В Сирия стана една яка манджа с грозде.

    Коментиран от #18

  • 3 onq s konq

    26 59 Отговор
    Башар ОФИЦИАЛНО покани Русия да крепи режима му на власт и да го ЗАЩИТАВА ОТ ИД И ВСЯКАКВИ ДРУГИ ПОСЕГАТЕЛСТВА.На практика обаче руснаците заиграха с Иран и Турция и вече никой в Сирия не смята Башар за ФАКТОР,а се гледа в ДОРИ КРАТКОСРОЧЕН ПЛАН ЗА ПРЕРАЗПРЕДЕЛЕНИЕ НА СИРИЙСКАТА ТЕРИТОРИЯ.И възниква въпроса:ЗАЩОМУ ТРАБВАШЕ НА БАШАР ТАРАЛЕЖ В ГАЩИТЕ И ЗАЩО САМ ВКАРА РУСКАТА МЕЧКА В КОШАРАТА?И защо тъпанара не вдява че ОТ РУСКА МЕЧКА МОЖЕ ДА ПОЛУЧИ САМО МЕЧЕЩКА УСЛУГА!

    Коментиран от #6

  • 4 ПЛАСТМАСТ

    66 4 Отговор
    Секунда невнимание,и турчина е в София
    Българска поговорка

    Коментиран от #7

  • 5 ШмъркАн

    32 5 Отговор
    Я се поинтересувай каква територия в Сирия е освободена със съдействието на ВКС ( това не е върховна касационна прокуратура) и тогава пак пиши глупости, сороститутко!
    Ние живеем в реален свят и какво ни будалкат по българските новинарски го приемаме на майтап, защото знаем истината.
  • 6 Morgoth

    43 3 Отговор

    До коментар #3 от "onq s konq":

    Ако не беше поканил руснаците го чакаше съдбата на Садам и Кадафи.
    А Турция напоследък е непоследователна и неуправляема, като нищо скоро ще стане неудобна за всичките големи сили и може да изпадне в изолация.

    Коментиран от #11

  • 7 Гост

    35 4 Отговор

    До коментар #4 от "ПЛАСТМАСТ":

    Той..турчина де,и сега е в София,но черз подставени лица от така наречениа политически елит!
  • 8 Хасан

    13 21 Отговор
    Турчина като се възбуди требва да си вкара..танка някъде

    Коментиран от #9

  • 9 Горд Българин

    20 15 Отговор

    До коментар #8 от "Хасан":

    Турчина като се възбуди и така ще му го вкарат в танка, че никога няма да излезе от него. Ха ха ха.

    Коментиран от #10

  • 10 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 11 onq s konq

    8 13 Отговор

    До коментар #6 от "Morgoth":

    А ти съмняваш ли се че пак не го чака същата съдба като на двамата изброени от тебе,но ...С "ОТЛОЖЕН ПЛАТЕЖ"?Имам предвид че дори Турция-едната от 3-те членки на съюза Русия-Иран-Турция го неще още от самото начало.Като прибавим и ЦЕЛИЯ ЗАПАДЕН СВЯТ,остава само една Русия в негова защита.Е да,ама същата тази Русия задължително ще се отърве от него след "разпределението на баницата Сирия",защото Башар е изключително компрометиран и започва да тегне на врата на руснаците в МЕЖДУНАРОДЕН ПОЛИТИЧЕСКИ АСПЕКТ все по осезателно.
  • 12 анонимен

    22 4 Отговор
    Иначе казано, ако гръмне и една пушка между Сирия и Турция, Третата световна вече официално е започнала. Явно Баба Ванга наистина е била пророчица, след като е казала, че Сирия ке пламне и прочие.
  • 13 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 14 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 15 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 16 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 17 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 18 Джентълмена

    11 2 Отговор

    До коментар #2 от "Барчо":

    То това за манджата е ясно. Въпроса е кой, ше сърба попарата и на чия страна, ше е България в един евентуален световен конфликт. Президента Радев е за Русия, а Бойко Борисов е със САЩ.

    Коментиран от #27

  • 19 Булгар

    17 12 Отговор

    До коментар #16 от "Обичам българия":

    Турция може и да има потенциал да победи, но няма да си го и помислят,защото въпреки ердоганизирането си все още помнят,че като трима юнака викнат "Ура!На нож!",веднага две -три орди башибозук си свалят гащите.... :)
  • 20 Vasik Atanasova

    17 13 Отговор
    смачкайте амуджите

    Коментиран от #30

  • 21 Горд Българин

    10 8 Отговор

    До коментар #17 от "гост":

    Верно си се "кръстил" "гост". Каква ирония, а какво ще кажеш? Ти и "кръстил" две абсолютно несъвместими неща, но сам си си го измислил все пак. Без да искаш си улучил термина, че наистина си гост тук на тази "БЪЛГАРСКА" територия. За никого не е тайна, към кого принадлежиш и като не ти харесва тук и когато твой кумир е не български гражданин, какво търсиш тук още? Що не си хващаш бохчата и пътя на юг го знаеш.

    Коментиран от #25

  • 22 Двата стола

    17 4 Отговор
    Независимо под какъв "режим" на властта е една държава, ООН трябва да вземе отношение и да изрази позиция, относно военното нахлуване на Турция!!! Единствената държава, която НЕ може да се надява на защита при военно нахлуване е РУСИЯ - затова са измислили "ръката на мъртвеца", за да могат да повлекат целия свят със себе си ... (Но дори ако ядреният им арсенал се взриви в силозите без да са изстреляни пак имат възможност да разцепят планетата) В Сирия всяка държава има прекрасната възможност да лицемерничи, колкото си иска, но подобни провокации са стъписващо арогантни и ненужни !!! От терористични актове пострада цяла Европа, сега терористите губят и бягат, НО веднага им се притичва на помощ Турция... Шо така?

    Коментиран от #28

  • 23 javorrrrr

    13 1 Отговор
    В момента сички искат да отхапят парче от Сирия - Турци, Руснаци, Кюрди. Сигурно ше има и за Ирак и Иран. Американците винаги са на далавера - каквото и да става
  • 24 Нострадамус

    7 12 Отговор
    Чскайте ей, турция дорде не лапне северен ирак , няма да миряса. За балканите има време, защо да си дава зор. Времето работи за Ердоганя, дремми му на сайдера
  • 25 гост

    7 3 Отговор

    До коментар #21 от "Горд Българин":

    Българино в коментар 16 рязан фес беше писал че БЪЛГАРИЯ нямало да я има за два часа !!!!!! И аз като тебе милея за родината си!!!!

    Коментиран от #26

  • 26 юрист

    7 8 Отговор

    До коментар #25 от "гост":

    Все повече се съмнявам,че е турче, защото много руски тролове , при това без да се представят за турчета, пишат абсолютно същото, само че за руската армия! Даже ми писаха, че руски ботуш ще ГАЗИ България! Те това са руските тролове.
  • 27 Руски тролак

    7 2 Отговор

    До коментар #18 от "Джентълмена":

    Абе тва да не ти е: този е от ЦСКА другия от Левски.

    Шапката Радев както и мутрата Борисов (да не говорим за текезесарката Нинова или комундретата"патриоти) са господа "никои"и на никой не му дреме кой за кого е при световен конфликт.

    по темата : Турция ще яде дървото ,щом доганя стоварва всичко що има ,значи има нещо притеснително за тях... и най-важното :мнооого оръжие ще се продаде из района .
  • 28 Хохи

    8 0 Отговор

    До коментар #22 от "Двата стола":

    Кой създава, и контролира ООН питам аз???
  • 29 стоян георгиев

    1 2 Отговор
    асад вижда че си заминава ,но вече нищо не може да направи.турците влязоха в сирия след срещата ердоган путин по предварителна договорка.сега ще се установи контрол над територията владяна от умерените и ще се прогони ал каида.има съмнение че ал каида ще се договори с турците ,но както обикновенно става дори и да има в началото някакви уговорки под руско-американски натиск ще отпаднат и ще има реални зони на прочистване.лпшото е че турската армия е много слаба.неочаквано слаба предвид амбициите на ердоган.от една седмица ги е страх да навлезнат на повече от 20 км след границата и постояннно се шушумигясват,разчитаики на наменици които са сложили в буферната зона .в идлиб ще е доста интересно в близките месеци.
  • 30 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 31 Ицо

    0 0 Отговор
    Духан е фаворита ,а не Наместан.
  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Ирак, Новини Афганистан, Новини Албания