1 430 1

Български кораб беше задържан в Италия

Товарът ще бъде поставен под запор

Денис Джамбазов

Товарен кораб „Seven Star” беше задържан от италианските власти на пристанището в Салерно, Италия, съобщи Maritime Bulletin. Корабът, построен през 1982 година, е плавал с български флаг.

Плавателният съд със скрап е собственост на компанията Low Sea Shipping Management, сочат данните на Руския корабен регистър и на световната база данни Equasis. Централата на компанията е в морската ни столица Варна.

Товарът от опасни отпадъци от желязо ще бъде разтоварен и поставен под запор. Следващата спирка на плавателния съд трябвало да бъде Ористано, Сардиния.

Не е ясно какво се случва в Сардиния с промишлените отпадъци, включващи смачкани автомобили, електроника, пластмаса, маслени филтри на двигатели и домакински електроуреди. Италианските власти подозират или незаконно стоварване някъде в Сардиния или във водите на острова, или пък по-нататъшно трансбордиране на отпадъците към други държави.

Твърди се, че Сардиния се е превърнала в регионален център за отпадъци. Отпадъчните товари по правило не изискват документи, сертифициращи този брак в съответствие с международната регулация.

Италия


Още по темата

 • Пиратите отново атакуват

  Пиратите отново атакуват

  Пирати са отвлекли шестима пасажери от германски товарен кораб, съобщи The Sun Daily. Нападението е станало край бреговете на Нигерия. Сред ...
  24.10.2017
  895
  0
 • Референдуми за автономия в Италия

  Референдуми за автономия в Италия

  Две от големите области в Италия ще проведат консултативни референдуми за получаването на по-голяма автономия, съобщи ТАСС. Гласуването ще се ...
  22.10.2017
  983
  11

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ШмъркАн
  Отговор
  1 14:30  15.10.17
  Няма да се учудя ако някой партньорска страна пак прави зулуми, вади пари и срами България пред света.

Напиши коментар:


Публикувай