Last news in Fakti

16 Октомври, 2017 07:48 2 374 10

Артилерийска дипломация в Ирак (СНИМКИ)

  • ирак-
  • киркук-
  • иракски кюрдистан-
  • пешмерга-
  • масуд барзани

Престрелки между правителствените сили и кюрдите на юг от Киркук

Артилерийска дипломация в Ирак (СНИМКИ) - 1
Снимки: БТА/АР

Иракските правителствени сили са взели под контрол обширни райони в богатия на петрол регион Киркук без съпротива от кюрдските бойци - пешмерга, съобщи държавната телевизия, цитирана от Reuters.

Преди това стана ясно, че в полунощ иракските сили за започнали да се придвижват към важна военновъздушна база и петролните полета на запад от града.

Иракският премиер Хайдер ал Абади издаде заповед на войските да гарантират сигурността в Киркук в сътрудничество с населението и пешмергите.

Иракската телевизия побърза да съобщи, че досега не е отбелязано нито едно въоръжено стълкновения между правителствените сили и кюрдските отряди, дислоцирани в района.

Артилерийска дипломация в Ирак (СНИМКИ)

В ранните часове на деня обаче стана ясно, че е имало въоръжени престрелки, съобщиха кюрдски бойни командири. Иракски военни също потвърдиха за стрелби с ракети на юг от главния град на провинцията.

Артилерийска дипломация в Ирак (СНИМКИ)


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 янки

    4 5 Отговор
    Патакламата започва . Навремето Саддам насилствено арабизира Киркук с арабски заселници, за да владее петрола. Кюрдите бяха изпъдени от тези техни родни места от армията на Багдад. Сега се върнаха и без бой няма да дадат нищо обратно.
  • 2 mediator37

    3 0 Отговор
    Играят цирк за пред Турция и Иран. Разбрали са се предварително кой какво взема. Багдат е толкова изтощен от война, че още една няма да понесе, пък си ги знаем арабите какви войници са.

    Коментиран от #3

  • 3 рамзес III

    1 8 Отговор

    До коментар #2 от "mediator37":

    Не знам какви войници са но бая руснаци дадоха фира на последак!
  • 4 ха-ха-хаааа....

    3 2 Отговор
    Руснаците са виновни......
  • 5 Голям прос

    5 1 Отговор
    Е, американчетата няма да оставят петрола на някакви си кюрди. Още повече, че и турците не харесват кюрди, така че, ще им поделят земицата. Референдума трици да яде. Никъде не признават референдуми, волята на хората е нищо за богаташите
  • 6 стоян георгиев

    1 6 Отговор
    първо трябва да се върне ситуацията от преди идил ,а именно кюрдите да си идат в иракски кюрдистан.след това да се преговаря за независимостта на кюрдите или евентуално за оставането им в ирак.барзани трябва да обясни на народа си че няма как да получат всичко,а именно независимост заедно с петролните полета.освен това при независимост кюрдистан ще изпадне в сериозна изолация от страна на всичките си съседи,както и от големите играчи като сащ и европа.подкрепата на израел няма да им помогне много,особено в икономически аспект където са наи-големите проблеми на иракските кюрди.

    Коментиран от #7

  • 7 Трол

    9 1 Отговор

    До коментар #6 от "стоян георгиев":

    Кое първо, кое второ, твойте господари само обърки правят по света. Ти пък не се спря да им припяваш, и да лижеш краварски вимета!

    Коментиран от #8

  • 8 стоян георгиев

    1 6 Отговор

    До коментар #7 от "Трол":

    разкажи ми за невидимите пикапи или как не си писал че лукоил го е купила банка :))))!може да продължиш и за 77% на родшилд.ха,ха,ха...хо,хо,хо...между другото и другата ти лъжа в нета лъсна излезнаха видеата как идил са ги пуснали от рака .директно в кюрдските затвори!!!интересно дали ще ревеш за тях като им се случат едни работи от кюрдите и американските им инструктури!!!

    Коментиран от #9

  • 9 Трол

    7 1 Отговор

    До коментар #8 от "стоян георгиев":

    Тихо, тихо, и не ми вменявай твои думи! Това за невидимите пикапи на психиатъра ще го споделиш!

    Коментиран от #10

  • 10 стоян георгиев

    0 0 Отговор

    До коментар #9 от "Трол":

    кое да споделя на психиатъра???как 600 джихадисти са преминали с пикапи 200 км невидими?даже малко ги намалих пикапите като слагам по 6 човека в пикап ,което е доста трудно.та я разкажи как са минали въпросните пикапи през фронта на сирииската армия?ще е по смешно от другите ти хуморески като закупуването на лукоил от банка и собственноста на якоб родшилд!!!!ха,ха,ха...
Новини по държави:
Новини САЩ, Новини Великобритания, Новини Германия, Новини Италия, Новини Русия, Новини Франция, Новини Испания, Новини Гърция, Новини Украйна, Новини Белгия, Новини Китай, Новини Сирия, Новини Сърбия, Новини Бразилия, Новини Австралия, Новини Япония, Новини Швейцария, Новини Северна Македония, Новини Турция, Новини Полша, Новини Румъния, Новини Иран (Ислямска Република), Новини Австрия, Новини Нидерландия, Новини Северна Корея, Новини Всички държави, Новини Унгария, Новини Канада, Новини Литва, Новини Индия, Новини Мексико, Новини Южна Корея, Новини Хърватия, Новини Норвегия, Новини Дания, Новини Финландия, Новини Ирландия, Новини Аржентина, Новини Дубай, Новини Португалия, Новини Словакия, Новини Беларус, Новини Латвия, Новини Естония, Новини Словения, Новини Чехия, Новини Швеция, Новини Афганистан, Новини Албания