1 299 3

Каталуния не се трогна от ултиматума на Мадрид

Карлес Пучдемон не даде ясен отговор дали е обявил независимост и предложи преговори

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Каталунският лидер Карлес Пучдемон не даде ясен отговор на Мадрид дали е провъзгласил независимост на областта миналата седмица и поднови призивите за диалог, съобщи Reuters.

Испанският премиер Мариано Рахой постави на Пучдемон срок до 10.00 часа местно време днес да изясни позицията си по казуса, а до четвъртък - да промени мнението си, ако настоява за независимост.

Мадрид заплаши, че ще суспендира автономията на Каталуния, ако сепаратисткият лидер избере независимостта. Испанското правителство заяви, че очаква от Пучдемон да отговори само с "да" или "не" и предупреди, че всеки двусмислен отговор ще бъде сметнат за потвърждение, че независимостта е обявена.

В писмото си до Рахой, публикувано от каталунски медии, Пучдемон не отговаря директно на въпроса и вместо това заявява, че двамата трябва да се срещнат колкото се може по-скоро, за да започнат диалог.

"Нашето предложение е чистосърдечно, независимо от всичко, което се случи", заявява Пучдемон в писмото, цитиран от Reuters.

Испания


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • Ники
  Отговор
  1 12:34  16.10.17
  Испания няма да ги остави да се отцепят .... А тия не ги слуша главата .. според мен проблемите те първа започват ...
 • Пеньо
  Отговор
  2 12:35  16.10.17
  Заглавието е сгрешено. Всъщност трябва да пише: Пучдемонът няма топки. След като вдигнаха шум, проведоха нещо като референдум, се оказа че са подписали "нещо". А този умник, като го питат: ти какво подписа, точният му отговор е: Амиии....
 • Густо Майна
  Отговор
  3 12:51  16.10.17
  Някой(кой ли) им мъти главите на тези! В най-богатият район на планетата, в е една от най-развитите му държави, тръгнали тепърва държава да ми правят?! При това 100 % признати, като националност и общност! Тръмпи и Владиии... Какво ви гъди-гъди пак?

Напиши коментар:


Публикувай