16 Октомври, 2017 16:14 1 104 0

Македонският президент: Икономиките ни са раними

  • македония-
  • икономика-
  • раними-
  • георге иванов-
  • бизнес-
  • млади хора-
  • президент

Свързаността трябва да бъде най-голям приоритет, заяви Иванов

Македонският президент: Икономиките ни са раними - 1
Снимка: БТА/ AP

Икономиките на региона поотделно са слаби и раними и затова трябва да се фокусират върху онова, което ги обединява. Това заяви македонският президент Георге Иванов на среща с бизнес лидери в Скопие, предаде агенция „Танюг“.

По думите му свързаността трябва да бъде най-голям приоритет. Иванов посочи три големи предизвикателства, с които се сблъскват икономиките от региона - малки пазари за големите фирми, отлив на специалисти и остарелият начин на функциониране на компаниите.

Президентът на Македония заяви, че като държави сме успели да затворим коридора на бежанците, но не успяваме да предотвратим миграцията на младите и начетени хора към по-развитите страни.

„Те искат да стигнат до развитите центрове, за да развият своите идеи. Нашите региони се изпразват, отиват си онези, които с образованието си създават ценности, а цената от това плащат и държавите, и компаниите“, предупреди държавният глава на Македония.

Той посочи, че за да се преодолеят трудностите, трябва да има политически диалог и свързаност с Европейския съюз и НАТО. Георге Иванов заяви, че е необходимо от Брюксел да започнат възможно най-скоро преговори със Скопие.


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

Новини по държави: