17 Октомври, 2017 07:21 13 726 56

Пхенян: Всеки момент може да избухне ядрена война

  • северна корея-
  • сащ-
  • ядрена война-
  • оон

Висш севернокорейски дипломат отправи нови заплахи в Ню Йорк

Пхенян: Всеки момент може да избухне ядрена война - 1
Снимки: БТА/АР

Заместник-посланикът на Северна Корея в ООН Ким Ин-ньон заяви, че ситуацията на Корейския полуостров е много опасна. По думите му всеки момент може да избухне ядрена война, предаде Reuters.

Ким заяви пред Комитета на Общото събрание по разоръжаването, че никоя друга страна в света освен Северна Корея не е била обект на "толкова крайна и пряка ядрена заплаха от САЩ" и че страната му има право на самоотбрана.

Дипломатът добави, че тази година КНДР е станала "пълноценна ядрена сила, която притежава носители с различен обсег, включително атомна и водородна бомба, както и междуконтинентални балистични ракети.

Пхенян: Всеки момент може да избухне ядрена война

Той предупреди, че "цялата континентална територия на САЩ е в обсега на нашия огън" и че ако Вашингтон предприеме инвазия, "няма да може да избяга от нашето строго наказание където и да е по света".


Поставете оценка:
Оценка от 0 гласа.



Напиши коментар:

ФAКТИ.БГ нe тoлeрирa oбидни кoмeнтaри и cпaм. Нeкoрeктни кoмeнтaри щe бъдaт изтривaни. Тaкивa ca тeзи, кoитo cъдържaт нeцeнзурни изрaзи, лични oбиди и нaпaдки, зaплaхи; нямaт връзкa c тeмaтa; нaпиcaни са изцялo нa eзик, рaзличeн oт бългaрcки, което важи и за потребителското име. Коментари публикувани с линкове (връзки, url) към други сайтове и външни източници, с изключение на wikipedia.org, mobile.bg, imot.bg, zaplata.bg, auto.bg, bazar.bg ще бъдат премахнати.

КОМЕНТАРИ КЪМ СТАТИЯТА

  • 1 Kcaniba

    80 20 Отговор
    Атака с ядрени ракети от страна на САЩ към С. Корея би задействала ракетна самоотбрана на Китай и най вече на Русия.
    Т. Е. На всякъде, що има арсенали - са в бойна готовност!!!
    Всички сме в момента под опасност

    Коментиран от #3, #12

  • 2 бисмарк

    38 50 Отговор
    Кимчо каза че ще сваля амери.кански самолети дори да не са във въздушното пространство на КНДР но нещо гледам НЕ сваля ?

    Явно Путин му е казал да пуска само кьор-фишеци!!!
  • 3 Григорий Цамблак

    18 34 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Искаш да кажеш че руснаците не могат да изчислят траекторията на балистичните ракети или че смятат С. К. за своя губерния ?

    Коментиран от #4

  • 4 Kcaniba

    53 13 Отговор

    До коментар #3 от "Григорий Цамблак":

    Искам да кажа да включите мозъка и разума.
    Те, америте от нашите аеродроми бомбардираха Сърбия и на оня клетия старец в шопско, му отнесли покрива... Колко томахавки са изпопадали из БГ....
    И другият ми въпрос, като сте толкова наясно. Да речем, биха ударили америте Белград с атомна бомба, по вашата логика, радиацита нямало да засегне останалите, съседни държави, границите им я спират!?!?!?
    Та искам да кажа, че не руснаците, а америкосите няма ла изчислят правилно, както винаги, траекторията!
    Да, не само Корея, Япония, но и Германия е американски губернии.

    Коментиран от #6, #13

  • 5 Варна

    45 12 Отговор
    Ползването на ядрено оръжие на територията на Северна Корея е почти абсурдно.
    С.Корея е с площ 120 хил. кв.км. от които една не малка част от границите са вода, където радиационното замърсяване няма преграда и се разпространява най- бързо.
    Накратко искам да Ви споделя, че ако има ядрен взрив в Корея с по- голама мощност от типа на Чернабилската, която не е от най- големите, радиацията ще засегне съседните страни. А това няма да доведе само до скандал, а до преки действия срещу САЩ от Корейци, Японци, Руснаци и Китайци.- Тоест от всички засегнати.
    Докато Корейците няма да имат никакви притеснения на къде ще се разпространи радиационният облак

    Коментиран от #15

  • 6 шлемник байкалски

    23 41 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    ИМАШ ЛИ БЕГЛА ИДЕЯ КАКВИ ПАРИ МУ ДАДОХА НА ОНЯ С ПОКРИВА? ЦЯЛА ГОРНА БАНЯ СЕ ВАЙКАШЕ ЧЕ НЕ СА УЛУЧИЛИ ТЕХНИЯ ПОКРИВ !!

    Коментиран от #8

  • 7 Томов

    22 40 Отговор
    Тоя лъже повече и от Путин - за ядрена война ще му трябва ядрено оръжие, а не хиляди тонове тротил с ядрен еквивалент...по голям смешник е и от Тръмп....
  • 8 любопитен

    43 12 Отговор

    До коментар #6 от "шлемник байкалски":

    Ти за каква сума си готов да стоиш в къщата си, като знаеш че ракета ще падне върху покрива и?

    Коментиран от #17

  • 9 onq s konq

    12 38 Отговор
    Нека кажат русофилите -Да бъде ли мъж Тръмп и да даде заповед за тотална ядрена атака срещу СК със континентални ракети от Америка ,както и от самолетоносача и ядрената подводница дето са до самата цел,или ще продължава да трепери като всички американци от страх и да пълни памперсите?
  • 10 saddsa

    37 9 Отговор
    Аре мятайте бомбите да си ходи това болно човечество :Д
  • 11 648610

    42 3 Отговор
    А НЯМА ОПАСНОСТ.НАВСЯКЪДЕ ПО СВЕТА БЛАГАТА,ПАРИТЕ И ЯДРЕНИТЕ КУФАРЧЕТА СА В РЪЦЕТЕ НА ОЛИГАРХИЯТА КОЯТО ДОБРЕ ЗНАЕ ЧЕ АКО ГИ ЗАДЕЙСТВА ЩЕ СТАНЕ БЕДНА КАТО НАС И ДА СИ САМОУНИЩОЖАТ МИЛИАРДИТЕ.
  • 12 Morgoth

    23 4 Отговор

    До коментар #1 от "Kcaniba":

    Възможностите на ПВО-тата срещу балистични ракети са доста скромни, това е и причината САЩ да не опитат да свалят ракета на Ким прелитаща над Япония. Нито Китай, нито Русия ще могат от собствената си територия да "помогнат", било то нарочно или случайно на Северна Корея в случай, че САЩ решат да ги бомбардират. А и САЩ колкото и да се пънат и да заплашват ще използват конвенционално оръжие - общественат реакция по цял свят ще бъде твърде негативна, ако се използва ядрено.

    Коментиран от #33

  • 13 Morgoth

    12 12 Отговор

    До коментар #4 от "Kcaniba":

    Ракетата, която събори покрива на стареца беше противорадарна - значително по-малка от томахавките. Томахавки в България не са падали. Пътищата ни са такива не защото американците са ги бомбардирали :)
    Томахавките дето не уцелваха летището не са падали много далеч от него, а балистичните ракети са още по-точни. Ако се стреля по Северна Корея ракетите няма да падат в Русия.
  • 14 Кики

    18 17 Отговор
    От последните два реда на статията се разбира, че С.Корея ще ударят и американското присъствие в Европа. И Европа отново под заплаха благодарение на САЩ.

    Коментиран от #24

  • 15 Morgoth

    14 5 Отговор

    До коментар #5 от "Варна":

    Всъщност не е чак толкова абсурдно, макар че не вярвам да се случи. Би могло да се използва срещу подземни бункери и ракетни силози които са добре защитени срещу конвенционално оръжие.
    Количеството ядрен материал в една бомба е несравнимо по-малко от това в един реактор. До сега на планетата са изгърмени две хиляди ядрени бомби. Не, че не са ставали сакатлъци с тях, но вероятността за разнасяне на значително количество радиация в съседните държави е нищожна.
    По-страшен е психологическия момент - САЩ, които вече са бомбардирали два града и избили толкова много хора отново ползват ядрено оръжие - медиите по цял свят ще ги разкъсат.
  • 16 гост

    10 28 Отговор
    Оризите и съветските подлоги треска ги тресе е не могат да спят ...
  • 17 солженицин

    22 15 Отговор

    До коментар #8 от "любопитен":

    Когато руснаците взривиха Чернобил сигурно се чувстваше прекрасно в къщи ??? А НЯКАКВО ОБЕЗЩЕТЕНИЕ ДА ПОЛУЧИ ИЛИ ДА СА ПОЕЛИ ЛЕЧЕНИЕТО НА ХИЛЯДИТЕ ОНКО БОЛНИ В БЪЛГАРИЯ ???

    УСЕЩАШ ЛИ РАЗЛИКАТА ? ПОНИМАЕШ???

    Коментиран от #29

  • 18 Бай Благой

    18 10 Отговор
    Кимчо Кимчо....като спре търговията с Китай....ще видиш тогава "кон боб яде ли"....До месеци няма да имаш държава.
    Големи "кьор фишеци" пускат и Ким Чен Ун и Доналд Дък.
    И двамата ми са ненормалници ако питате мен.

    Коментиран от #19

  • 19 Кики

    11 7 Отговор

    До коментар #18 от "Бай Благой":

    И защо трябва да спира търговията с Китай? Ти би ли спрял джобните на детето си?
  • 20 Kcoliba

    16 11 Отговор
    Руснаците га зривиха ЧЕРНОБИЛ беше голяма тайна, рупахме си радиоактивни марулки на воля и никой нищо не ти казва. Ама, че е паднал Американска ракета върху покрива на бай Кънчо без дори да се детонира, те това вече е голям проблем, и ще се помни още много дълго време.

    Коментиран от #34

  • 21 Тръмпи

    19 14 Отговор
    Дъртия с перуката е напълнил гащите.От страх ще направи глупост и ще затрие Америка.Той е Петко.Колкото повече дразни Ким толкова по зле за янките.А Корея ще се обедини като Виетнам.Жълтите ще наритат задниците на Натовци травестити защото са мъже на честта.
  • 22 Иван Господинов

    5 3 Отговор
    Може ама няма
  • 23 ШТиБ

    3 3 Отговор
    Както се вика: А дано, ама надали!
  • 24 толстой

    7 19 Отговор

    До коментар #14 от "Кики":

    Европа си е под перманентна заплаха но.... от Русия !!!
  • 25 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 26 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 27 Темида

    7 8 Отговор
    Абе малко е скучно последното столетие. Само подем на световната икономика. Някви партизански войни. Виж тук има потенциал да стане интересно. 3та световна с САЩ, Китай и Русия ще е интересно. Края на САЩ, ако се случи
  • 28 Филмът ще е кратък

    6 5 Отговор
    Не се учудвайте, ако Ким Чен Ун повлече Китай след себе си. Ако направят това, с нас (Запада), е свършено”. „Американците ще пресекат въздушното пространство на Корея и това ще накара Корея да тръгне на война. Това ще се случи внезапно и няма да продължи много, но много животи ще бъдат загубени”, казва още Сюзън де Верде
  • 29 Бай хой

    10 11 Отговор

    До коментар #17 от "солженицин":

    Професоре длъжен съм да те уведомя че Чернобил се намира в усрайна. Ааааако някой го е взривил ите е тровил той е бил хохоль. Панимаеш?

    Пак козячетата сънуват руснаци и се подмокрят.
  • 30 abv

    7 14 Отговор
    Лошото за целия свят е , че болни мозъци управляват тази страна. В Северна Корея няма да издържат много при икономичаско ембарго. Всички съседи на тази страна трябва да затворят границите си с нея.
    Ако не бяха войните и борбата за надмощие човечеството щеше да бъде на друг етап от своето развитие. Жалко за човечеството. Трудно е да се приеме , че в 21 век все още има такива държави с такива управляващи.
  • 31 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 32 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 33 Kcaniba

    11 5 Отговор

    До коментар #12 от "Morgoth":

    Т.Е подтвърждаваш мнението ми, че здадат ли се амерските балистични ракети на хоризонта, независимо за кого са предназначени, Русия ще отвърне на удара с цялата си триада!!!
    Русофобията, обаче няма да е спасителна - заминават си всички от този така демократичен свят!!!

    Коментиран от #36, #56

  • 34 Kcaniba

    7 9 Отговор

    До коментар #20 от "Kcoliba":

    Сядай - две!!!
    Чернобила е на Усраинците.

    Коментиран от #40

  • 35 диди

    10 11 Отговор
    Никога повече под руско диктаторство.

    Коментиран от #45

  • 36 диди

    6 4 Отговор

    До коментар #33 от "Kcaniba":

    Не мисля,че Русия и Китай ще се бият срещу Америка,при положение,че стане война.
    По скоро те ще се погрижат това да не се случва.Днес съобщиха,че Русия е наложила санкции на С.Корея.

    Коментиран от #38

  • 37 Този коментар е премахнат от модератор.

  • 38 Kcaniba

    8 4 Отговор

    До коментар #36 от "диди":

    Сядай - 1, диди.
    Никой тук не е за С Корея.
    Всички са против трета световна, която готвят сащ!!!
    1500 американски танка се намират на руската граница, сащ се заканват да изстрелват балистични ракети срещо С Корея, кой иска войната се пита, и как според теб, дето елементарно не вниква в случващо се, ще се спасиш????
  • 39 Купувам!

    4 2 Отговор

    До коментар #37 от "КОЛЮ МАСТИКАТА":

    Колко Рубли искаш?
  • 40 Kcoliba

    5 6 Отговор

    До коментар #34 от "Kcaniba":

    Аз пък си мислех, че е на великия СССР, ама ти си по в час, нема да споря.

    Коментиран от #41

  • 41 Kcaniba

    8 1 Отговор

    До коментар #40 от "Kcoliba":

    Недей да мислиш, виж киев на кого е столицата по време на СССР, къде е бил и е Чернобил,и на кого се е подчинявал.
  • 42 Митьо

    12 5 Отговор
    Ядрена война ,та ядрена Глупости !
    Не виждате ли,че и 5 см. да си придвижи установките Ким американците вече го знаят. Знаят също и с какви намерения е придвижването.
    А на САЩ изобщо не им е необходимо да използват ядрено оръжие- те имат LIPC ( лазерно-индуциран плазмен канал )и какво ли не.

    Коментиран от #46

  • 43 Фалшиви новини

    5 1 Отговор
    давай вече започвайте,това живот ли е ? но първо нека да дигнат пенсиите..в България и минималната заплата с 1% , че вече не се търпи..
  • 44 Грую

    6 5 Отговор
    Абе еееей, я да намерите нещо друго, с което за отвличате на хората си вниманието, че сте я закършили икономически! Ще си уморите хората от глад, а пък сте тръгнали ракети да правите и да 'фърляте. Айде холан! Я вижте там вземете пример от нашия бивш Първи и организирайте някой възродителен процес или нещо там я за извънземни, я за нещо такова за отвличане на вниманието от истинските проблеми.
  • 45 Румяна Костова

    2 1 Отговор

    До коментар #35 от "диди":

    Какво ли общо има мантрата за руско диктаторско с обсъждане на възможен ядрен конфликт между Америка и С.Корея?

    Коментиран от #51

  • 46 Дърт Вейдър

    2 8 Отговор

    До коментар #42 от "Митьо":

    Имаме и плазмени мечове, а и силата е с нас.
  • 47 Ники Дудука Путиноид

    6 2 Отговор
    Фашистката пропаганда на червените бълва,както винаги лъжи и антизападна лакардии.
  • 48 Чурулик чурулик

    3 1 Отговор
    Ще умрем ще умрем ураааа най после се види края на робството
  • 49 Бат Мишо

    0 6 Отговор
    количеството ядрен материял е по малко от в електроцентрала ЗАЩОТО ТО Е САМО ДЕТОНАТОРА
    НА ВОДОРОДНАТА БОМБА

    пред която сяка ядренна бомба и централа е като пиратка
    СК казаха ясно ЧЕ ИМА И ВОДОРОДНА БОМБА така че отивайте за памперсите
  • 50 Бат Мишо

    5 6 Отговор
    руснаците НЕ ИМ СЕ НАЛАГА да изчесляват траекториите на МБР от 1968 ......имат си спътници които се активират от огнената струя от старта и я ,,поемат ,,,активирайки тревога първа степен- ядрен удар
    оттам целеуказват на ПВО то като го навеждат по лъч до нея БЕЗПОГРЕШНО.
    а откъм 80 те на миналия век изведаха и спътници с по мощни лъчи които могат и директиман да я срутят......
    колкот по нагори бега -по им идва наблизо ,,НАГЮМЕТО,,
    и в ГМТ ,където лети по инерция в стратосферата бум
    че за нас мисли не за рашките
    наща дупара ще е на пангара
  • 51 диди

    2 2 Отговор

    До коментар #45 от "Румяна Костова":

    Писаното беше отговор до един от изтритите постове.
    Не задавай глупави въпроси?
  • 52 Бат Мишо

    2 4 Отговор
    ПС
    помня че тогас брежнев каза че срутванията ще стават някъде над западна Европая и спомена нещо за картофени ниви в германия фрнция които ще са одолу кат пада радиоактивния прах
    от срутените руски и американски МБР- посредата на траекторията било .....одъртях не помня сичко
    беше 84-86 година кат ги изведаха спътници с лазери
  • 53 диди

    1 1 Отговор
    Въпросът е,дали наистина Ким притежава атомна бомба,или само заплашва.Атомната бомба нали по обем е много по голяма от балистичните,които той постоянно изстрелва.Момчета,вие какво мислите по въпросът?Според мен,за да се направи атомна бомба,тя трябва да има Голяма дименсия от балистичните.

    Коментиран от #55

  • 54 Бат Мишо

    2 2 Отговор
    докат ми биете минусите ,че рашките не могат да свалят МБР
    позяпайти туканка ,как ги свалят от 1961 -
    извинявам се че казах 1968

    http://rusvesna.su/news/1466577760
  • 55 Т.о.ш.и.б.и.я.н

    1 0 Отговор

    До коментар #53 от "диди":

    Ким има атомна бомба в това не се съмнявай ни най малко иначе щеше да тече филма демокрация и човешки права в пхенян по либииски сценарий...и иран имат и затова демократизирането на арабския свят ги заобикаля
  • 56 Morgoth

    1 0 Отговор

    До коментар #33 от "Kcaniba":

    Не. Русия ще се прави на силно огорчена от това, че САЩ не слушат ООН, в което самата Русия има вето. В действителност ще бъдат леко загрижени от това, че на границата им се води война. Доста изнервени от това, че има вероятност двете Кореи да се обединят в една поддържаща САЩ държава. Но и доволна, че вниманието на целия свят се отклонява от Украйна. Най-голямата намеса която и Русия и Китай биха могли да имат в подобна война е да снабдяват партизански отряди с продоволство и боеприпаси с цел удължаване на войната.