732 9

Белград: Москва е наш приятел и съюзник

Сърбия ще продължи да развива добри отношения с Русия, заяви президентът Александър Вучич 

Снимки: БТА/АР
Снимки: БТА/АР
Анатоли Стайков

Президентът на Сърбия Александър Вучич се срещна с посланика на Русия в Белград Александър Чепурин, пише в. "Блиц".

Вучич подчертал, че Сърбия, в съответствие с политиката на независимост и военен неутралитет, ще продължи да развива добри отношения с Русия, във взаимен интерес.

Вучич и Чепурин разговаряли за бъдещите стъпки за развитие на сътрудничеството и изразили задоволство от нивото на политическия диалог и напредъка в икономическите връзки между Белград и Москва, особено от увеличаването на търговския обмен през 2017 г.

Двамата събеседници констатирали и значителен напредък във военно и военнотехническото сътрудничество, изтъквайки, че доставката на руски МиГ-29 на сръбската армия представлява голям принос за защита на регионалната стабилност и укрепване на мира на Балканите.

Сърбия


Още по темата

Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • помнете историята
  Отговор
  1 13:31  17.10.17
  Така е ! Още от времето на сръбско -българската война след съединението на Княжество България с Източна Румелия !!! Но за наша сметка !!!
 • Анонимен
  Отговор
  2 14:28  17.10.17
  Сръбе, Москва е ваш господар, щом срещу няколко раздрънкани МиГ-а ви накараха да клекнете и да направите федерка на турския ибрик миналата седмица .

  Коментиран от #3, #5, #8

 • РАДИО СРБИЯ
  Отговор
  3 14:53  17.10.17

  До коментар #2 от "Анонимен":

  ПО ДОБРЕ МОСКОВСКИ ГОСПОДАР ОТКОЛКОТО ГОВЕДАР ГОСПОДАР.

  Коментиран от #4

 • ВМОРО
  Отговор
  4 15:03  17.10.17

  До коментар #3 от "РАДИО СРБИЯ":

  Най-добре без господар! По пет на нож!

 • Румяна Костова
  Отговор
  5 15:14  17.10.17

  До коментар #2 от "Анонимен":

  Клекна омразният на цял народ Вучич.Народът на Сърбия се ориентира добре къде са му враговете.А Вучич се кланя успешно и на американците.За 2018 е планирано военно учение на Сърбия и НАТО.
 • onq s konq
  Отговор
  6 16:57  17.10.17
  Ами хубо си търгуват с Русия ,въоръжават се с руско оръжие,ПРИЯТЕЛИ СА,...защо обаче се напъват да влизат в ЕС?И им бе заявено кратко и ясно-КЪСАТЕ С РУСИЯ,ЧАК ТОГАВА В ЕС!Е да,ама те искат и на двете места...А МАЙСТОРЪТ ГО НЯМААА...!
 • УЧЕН
  Отговор
  7 17:43  17.10.17
  Дипломация ! Не му е лесно на Вучич - и там е пълно с чугунени червени полуидиоти . който още не са разбрали защо НАТО ги бомбардира ! Леко полека ще използва мин. председателката да свърши непопул. работа ...и ще дойдат при нас в НАТО и ЕС ! Сърбите от Титово време са работили в Германия и Зап. Европа и знаят къде е хубаво ! А когато ние се гордеехме . че Стоичков..Балъков...Лечков...Сираков...Пенев и още няколко играят в гол. фудболни клубове на Запад......Югославия имаше над 450 !!!
 • Патриот
  Отговор
  8 22:05  17.10.17

  До коментар #2 от "Анонимен":

  Техните господари им подаряват боеготова техника, а нашите ни продават самолетина 20 години, н-та употреба на цената на нови. Кой е по-добре?
 • Гого
  Отговор
  9 23:16  17.10.17
  само колко е дребен и ничтожен този путин

Напиши коментар:


Публикувай