4 148 4

Земята е близо до кошмарно затопляне

Земята е близо до по-голямо затопляне, отколкото се предполагаше

Денис Джамбазов

Учени направиха мрачна прогноза за бъдещето на планетата ни. В миналото за рязко климатично затопляне е било нужно едва 2.5 пъти повече въглероден газ, отколкото е сегашното му количество в атмосферата.

Американски учени смятат, че голямото затопляне преди 52-56 милиона години е настъпило при концентрация на въглероден газ от 1000 частици на милион, пише списание Earth and Planetary Science Letters.

До момента се предполагаше, че са нужни 2000 частици на милион. Това означава, че планета Земя е по-чувствителна към увеличените концентрации въглероден диоксид. Това може да доведе до кошмарно затопляне.

Преди 52-56 милиона години около половината от въглеродния газ в атмосферата произхождал от топящ се лед. Нивото на въглеродния газ в атмосферата се повишило до 1000 частици на милион. Това повишаване предизвикало затопляне и топене на многогодишния лед.

Следователно за повишаването на средногодишните температури на Земята с 3-8 градуса Целзий били нужни едва 1000 частици на милион, а не 2000 частици на милион, както се смяташе по-рано. Казано с други думи, нашата планета е близо до по-голямо затопляне, отколкото се предполагаше досега.Коментари

Коментарите са сортирани от стари към нови
 • ЧРА
  Отговор
  1 21:12  17.10.17
  А сега да ги попитат тези учени-кавали - откъде са им парите за това изследване, за да бъдат докрай обективни...
 • сойкаПРИСМЕХУЛКА
  Отговор
  2 22:56  17.10.17
  Какво да се прави. Щом казват, то трябва да ни е топло. Нали са решили, че трябва да караме електромобили. Само зимата малко ще ни е студено, защото все пак трябва и журналистите да си изкарат хляба, пишейки и говорейки за някакви арктически студове. Както ни кажат така ще е. То нали, ако температурата е 5С, то задължително се допълва, че се усеща като -2С. Кой го усеща? Да не би да събличат гол някой метеоролог и да го заключват на терасата, докато не им каже като колко усеща температурата?
 • Хохи
  Отговор
  3 00:42  18.10.17
  Всичко е много просто. Оста на планетата е изместена ,вибрациите са над 40 херца порталът е отворен за 4то и 5то измерение, катаклизмите зачестиха, Европа ще потъне, град Одеса в САЩ новият северен полюс. И за десерт се прави още едно слънце. Да ни е честито ДОБРЕ ЩЕ СЕ СТОПЛИМ
 • един
  Отговор
  4 12:18  18.10.17
  Хората на земята са съществували още когато е имало само един континет, кът така че, много затопляния и зими са преживяли ;)

Напиши коментар:


Публикувай